Rastislav Búgel Správy

Deti so špeciálnymi potrebami sa stretnú na XXL akadémii: Čaká ich aj slávnostná promócia

Počas letných prázdnin pripravili Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva UKF v Nitre a Zariadenie sociálnych služieb „KREATÍV“ Klasov zaujímavý vzdelávací projekt „XXL AKADÉMIA 2014“. Zúčastnia sa ho deti so špeciálnymi potrebami zo štyroch zariadení sociálnych služieb z nitrianskeho regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Deti so špeciálnymi potrebami sa stretnú na XXL akadémii: Čaká ich aj slávnostná promócia
Foto: Rastislav Búgel

Chuť učiť sa je často u týchto detí ešte väčšia ako u „zdravých“ detí. „Cieľom tohto projektu je prostredníctvom výučby, práce, interakcie s ľuďmi, a aktívnej umeleckej činnosti v akademickom prostredí, naučiť tieto deti zvládať činnosti každodenného života, a pripraviť ich tak pre väčšiu samostatnosť a praktický život v sociálnom zariadení, ale zároveň i úspešne sa integrovať do spoločnosti,“ informuje Jana Krajčovičová z UKF v Nitre.

Vymenia si skúsenosti

Zaujímavou doplňujúcou aktivitou v tomto projekte je workshop zameraný na duševnú hygienu pracovníkov pomáhajúcich profesií. „Paralelne s prebiehajúcimi aktivitami detí si budú vymieňať skúsenosti aj ich asistenti, sestry, sociálni pracovníci a iní odborníci v oblasti dodržiavania prostriedkov duševnej hygieny a prevencie syndrómu vyhorenia v pomáhajúcich profesiách,“ informuje Krajčovičová.

Zaujímavé aktivity

„XXL AKADÉMIA“ 2014 bude otvorená v pondelok 11. augusta o 9:00 hodine slávnostnou imatrikuláciou študentov a ukončená bude slávnostnou promóciou dňa 15. augusta na akademickej pôde v aule FSVaZ UKF v Nitre. Pre deti je pripravený zaujímavý program. Tešiť sa môžu na športové aktivity, ukážky policajnej výstroje, ukážky výcviku psov, rôzne prednášky a exkurzie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM