Marcel Páleš Správy

Desivé útoky na bar v centre mesta: Situácii v Nitre sa budú venovať mimoriadne výbory!

Mrazivá situácia vzbudila veľkú pozornosť po celej krajine! Prípadom z Nitry, kde dochádza k útokom na študentský bar, sa budú zaoberať dva mimoriadne výbory Národnej rady.

Ilustračný obrázok k článku Desivé útoky na bar v centre mesta: Situácii v Nitre sa budú venovať mimoriadne výbory!
Zdroj: Dnes24.sk

Opoziční poslanci iniciovali zasadnutie Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť a Ústavnoprávneho výboru. Po odovzdaní potrebných podpisov sa musia schôdze výborov konať do siedmich dní.

„Boli zverejnené informácie o pomerne závažnom útoku na bezbranných ľudí v Nitre, z ktorého sú podozriví extrémisti. Zdá sa, že polícia pozná páchateľov, lebo je to na kamerách, tak chceme vedieť, že čo sa deje. Uplynul nejaký čas, nikto zrejme nebol obvinený,“ povedal Daniel Lipšic (nezaradený), ktorý inicioval zasadnutie brannobezpečnos­tného výboru. Na ňom by si chcel vypočuť ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) aj policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Opoziční poslanci na Ústavnoprávnom výbore chcú zase pozvať generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby vysvetlil postup dozurujúceho prokurátora v tomto prípade. „Myslíme si, že nie je normálne, aby štyri mesiace nebolo vyšetrovateľovi jasné, či sa skutok stal, či je trestným činom a kto sú osoby podozrivé z jeho spáchania. Chceme od generálneho prokurátora vedieť, ako je možné, že štyri mesiace nebol štát schopný vykonať tak základný procesný úkon, ako je vznesenie obvinenia,“ povedal podpredseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Radoslav Procházka (nezaradený).

Poslanec pripustil aj verziu, že vyšetrovateľ spoznal na zázname medzi útočníkmi svojho kamaráta. „Ale na to je v tomto štáte prokuratúra a dozorujúci prokurátor, ktorý má dbať o to, aby trestné konanie prebiehalo bez zbytočných prieťahov,“ upozornil Procházka. Aj Gábor Gál (Most-Híd) je presvedčený, že prokuratúra by mala konať. Zároveň zdôraznil, že čím dlhší čas od skutku uplynie, tým bude dokazovanie ťažšie.

TU si prečítajte ďalšie informácie o útokoch na bar v centre Nitry a pozrite si záznam jednej z bitiek!

Foto: screen shot youtube

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM