Rastislav Búgel Kultúra

Desiaty ročník Nitrianskej hudobnej jesene sa blíži: V Synagóge ponúkne zaujímavé koncerty

Priaznivci vážnej hudby si aj tento rok prídu na svoje. Chystá sa totiž 10.ročník Nitrianskej hudobnej jesene.

Ilustračný obrázok k článku Desiaty ročník Nitrianskej hudobnej jesene sa blíži: V Synagóge ponúkne zaujímavé koncerty
Zdroj: TASR

Nitrianska Synagóga poskytne priestor na stretnutia s domácimi, ale aj zahraničnými umelcami počas desiatich jesenných večerov. Na otváracom koncerte cyklu koncertov Nitrianskej hudobnej jesene 2015 sa 8. októbra o 18.00 h verejnosti predstaví hosť z Českej republiky, komorný orchester MUSICA MINORE. „V jeho podaní odznejú o. i. aj Vivaldiho Štyri ročné obdobia. Argentínske tango v podaní zoskupenia PORQUE TANGO a argentínskej speváčky Angélici Rimoldi si môžu poslucháči vychutnať 11. októbra,“ informuje Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu.

Ďalším hosťom tohtoročnej hudobnej jesene je husľový virtuóz KAROL DANIŠ s klavírnym sprievodom Magdalény Ondičovej vystúpi 15. októbra. „V programe Pohľady z Araratu sa predstaví klaviristka – arménska rodáčka žijúca a umelecky pôsobiaca v Nemecku MARGARITA OGANESJAN a nemecká huslistka REBEKKA HARTMANN, ktoré vystúpia 18. októbra. Literárno – hudobná kompozícia k 200. výročiu narodenia Ľudovíta Štúra Vzlietli orli vysoko v podaní DANUBIUS OCTET SINGERS a herca a recitátora JURAJA SARVAŠA odznie 22. októbra,“ prezradila Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu.

Vo štvrtok bude 29. októbra patriť opäť umelcom z Českej republiky – SEDLÁČKOVMU KVARTETU. ***„Posledným koncertom v rámci cyklu bude 5. novembra recitál japonskej klaviristky INGRID FUZJKO HEMMING. Koncert sa uskutoční v spolupráci s Veľvyslanectvom Japonska v SR a na tento koncert je vstup voľný,“ informuje Ľudmila Synaková. Tohtoročný 32. medzinárodný festival klasickej gitarovej hudby CITHARA AEDICULAE 2015 i. m. Pavol Sika sa uskutoční v dňoch 23. – 25. októbra a predstavia sa na ňom gitaristi: Ján Labant, Hedvika Švendová (CZ) a Eric Franceries (Francúzsko). Vstupné na koncerty Nitrianskej hudobnej jesene 2015 a festivalu Cithara aediculae 2015 i. m. Pavol Sika sú 3 eurá.

Kompletný program Nitrianskej hudobnej jesene nájdete po kliknutí SEM!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM