Monika Földešiová Rôzne Rôzne

Ďalšia stovka pracovných príležitostí

Do priemyselného parku Sever v Nitre smeruje nový investor. Podnik vyrastie na 2,2-hektárovom pozemku a v plnej prevádzke zamestná vo výrobe približne 100 ľudí. Materiál o predaji pozemku budú mestskí poslanci schvaľovať na svojom najbližšom rokovaní

„Kým nie je podpísaná kúpno-predajná zmluva, nechceme zverejňovať konkrétnejšie informácie,“ //uviedol Marek Šesták, konateľ mestskej spoločnosti Nitrianska investičná, s.r.o. Okrem nového investora čakajú priemyselný park Sever aj ďalšie zmeny. V súčasnosti sa už začala pripravovať výstavba novej cesty, ktorá má spojiť jeho areál s rýchlostnou cestou R1. Podľa Šestáka sú práce momentálne v štádiu spracovávania EIA štúdie. So samotnou výstavbou by sa malo začať na budúci rok, náklady sa odhadujú na viac ako 3,5 milióna eur.
Už o niekoľko týždňov by sa mali začať stavebné práce aj v priemyselnej zóne Juh v mestskej časti Dolné Krškany.
„V mesiaci jún 2011 sa tu začne budovať infraštruktúra a následne výstavba výrobných prevádzok,“ //informoval Šesták. Súčasťou prác bude úprava terénu v priemyselnej zóne a výstavba dopravných a inžinierskych sietí. Podľa informácií zverejnených na webovej stránke dcérskej spoločnosti ministerstva hospodárstva MH Invest, štátna dotácia pre priemyselnú zónu Juh v Nitre by mala dosiahnuť sumu 994.248,84 eura. Na zhotoviteľa stavebných prác by mala byť v krátkom čase vypísaná verejná súťaž podľa zákona o verejnom obstaraní.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM