Rastislav Búgel Hokej

Ďalší zbabraný zápas. Nitriansky skalp si odniesli Košice

Po zbabranom zápase so Skalicou si skalp hokejistov spod Zobora zobrali Košice. Laco musel byť po piatich góloch vystriedaný.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší zbabraný zápas. Nitriansky skalp si odniesli Košice
Zdroj: TASR

Vyrovnaná prvá tretina

Hostia z Nitry boli iba v úvodnej tretine vyrovnaným súperom, v druhom dejstve potom jasne dominovali Košičania. V 6. minúte prvej tretiny sa mladý Boltun dostal až pred brankára Laca, ale nedokázal ho prekonať, po ňom v 8. minúte našiel Slovák úplne voľného Chovana, ktorý zoči-voči brankárovi neuspel. Hostia sa dostali do prvej gólovej šance až v 13. minúte, bol to Tománek, ktorý však z dobrej pozície Hyláka neprekonal. Po ňom ani Piatak nedokázal zblízka košického gólmana prekvapiť. V 15. minúte však hostia slávili úspech, keď Segľa svojim dôrazom pred Hylákom získal puk a otvoril skóre 0:1. Hostia sa však z vedenia tešili iba 27 sekúnd, pretože Boltun zblízka vyrovnal. O minútu nato už domáci viedli, zariadil to Slovák, ktorý najprv vystrelil a vyrazený puk s brankárom Lacom vrátil do opustenej časti bránky 2:1. Nitrania sa však v závere úvodnej tretiny prezentovali druhým vyrovnávajúcim gólom, autorom bol Bača.

Košice ako na koni

Úvod druhej dvadsaťminútovky patril domácim, ktorí využili nepozornosť obrany hostí a Marcinko nikým nekrytý dostal svoj tím po druhý raz do vedenia. V 27. minúte mohlo byť opäť vyrovnané, lenže Stümpel sám pred prázdnou bránou mieril vedľa. Aktívnejšie hrajúci Košičania potom prepli na vyššie obrátky a v rozpätí dvoch minút strelil zásluhou Haščáka a Marcinka dva góly a odskočili svojmu súperovi na rozdiel troch gólov. V záverečnej minúte tejto časti zápasu mohol Stümpel znížiť, ale ani nadvakrát nedokázal prekonať Hyláka.

Už sa len dohrávalo

Tretiu tretinu začali hostia takmer štvorminútovou presilovkou, v nej Mašlonka spálil vyloženú gólovú šancu, keď zblízka netrafil odkrytú časť Hylákovej bránky. V ďalších minútach potom obe mužstvá pridali na rýchlosti a útoky sa striedali na oboch stranách. Vyloženú gólovú šancu si však vypracovali domáci a to v 56. minúte, kedy sa pred ležiacim brankárom Kusým ocitol Mlynarovič, ale zblízka puk nedokázal prehodiť.

Milan Staš, tréner Košíc: „Na rýchly gól hostí sme dokázali razantne odpovedať, žiaľ náš jednogólový náskok v závere prevej tretiny sme trestuhodne zahodili. Druhá dvadsaťminútovka nám vyšla excelentne, strelili sme tri góly a potom sme sa sústredili už len na udržiavanie výsledku. V závere diváci už gól nevideli a to aj vďaka tomu, že na oboch stranách sa vyznamenali obaja brankári. Chcem sa poďakovať fanúšikom a verím, že aj v novom roku nás prídu povzbudiť.“

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Napriek tomu, že sme prehrali o tri góly, odohrali sme dobré stretnutie. Chlapci mali dobrý vstup do zápasu, hrali aktívne, čoho logickým vyústením bol náš vedúci gól a v prvej tretine sme odohrali s domácimi vyrovnanú partiu. Škoda, že v úvodnej desaťminútovke druhej časti nás zastihla hluchá chvíľa, kedy sme inkasovali tri góly. I napriek tomu sme sa snažili s výsledkom niečo urobiť, ale keďže domáci boli strelecky efektívnejší, zaslúžene vyhrali.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM