Rastislav Búgel Rôzne

DAB sa môže pochváliť novinkou, ktorá na Slovensku nemá obdoby: Ako prvé divadlo je vybavené defibrilátorom!

Užitočnou novinkou sa môže pochváliť Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre. Ako prvé divadlo na Slovensku je vybavené špeciálnym prístrojom určeným na poskytnutie prvej pomoci.

Ilustračný obrázok k článku DAB sa môže pochváliť novinkou, ktorá na Slovensku nemá obdoby: Ako prvé divadlo je vybavené defibrilátorom!
Foto: Rastislav Búgel

Ako informovala PR manažérka DAB Alena Orolínová, vyškolený personál bude môcť vďaka automatickému externému defibrilátoru poskytovať laickú prvú pomoc skôr, ako prídu profesionálni záchranári.

„Stačí ho zapnúť a riadiť sa presne podľa pokynov. Ide o prenosné, plne automatické zariadenie na obnovenie srdcovej činnosti pri náhlej srdcovej zástave,“ vysvetlila Orolínová.

Ako doplnila, prístroj, ktorý môže zachrániť ľudské životy, patrí v zahraničí k štandardnému vybaveniu na letiskách, v hoteloch a na miestach s väčšou koncentráciou ľudí. V nitrianskom divadle je umiestnený na vrátnici divadla a v prípade potreby bude k dispozícii divákom aj zamestnancom. „V našom divadle nám záleží nielen na kvalitnej produkcii, profesionálnych výkonoch hercov a odovzdaní pekného umeleckého zážitku, ale aj na zdraví našich zamestnancov a divákov. Preto sme sa rozhodli zaradiť do veľkej skupiny firiem a spoločností na celom svete a ako prvé divadlo na Slovensku sme defibrilátor zakúpili. Dúfame však, že prístroj nebudeme musieť nikdy použiť,“ dodal riaditeľ DAB Ján Greššo.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM