Správy

Cudzinecká polícia v Nitre potrebuje tlmočníkov: O pomoc požiadali STOVKY Ukrajincov

Nárast počtu žiadostí o dočasné útočisko zaznamenali aj na Oddelení cudzineckej polície v Nitre. Hľadajú dobrovoľníkov, ktorí pomôžu pri tlmočení z ukrajinčiny.

Ilustračný obrázok k článku Cudzinecká polícia v Nitre potrebuje tlmočníkov: O pomoc požiadali STOVKY Ukrajincov
6
Galéria

V súvislosti s vybavovaním žiadostí o dočasné útočisko zaznamenala polícia zvýšený počet žiadateľov na oddeleniach cudzineckej polície v Bratislave, Trnave, Dunajskej Strede, Nových Zámkoch a Nitre.

V pondelok (7. 3.) na týchto oddeleniach vybavili viac ako 1700 Ukrajincov a ich rodinných príslušníkov. Žiadateľmi sú najmä ženy s deťmi.

Stovky žiadostí

V Nitre vybavujú žiadosti o poskytnutie dočasného útočiska od 2. marca. „Doteraz bezmála 400 ľudí požiadalo na Oddelení cudzineckej polície v Nitre o poskytnutie dočasného útočiska a počet čakajúcich narastá,“ informovala o tom nitrianska polícia na sociálnej sieti.

„Pracovníci oddelenia pridávajú v dennej dobe ďalšie stránkové pracoviská a tak z troch pracovísk, ich bude sedem. Čakacie doby na vybavenie sa tak budú skracovať,“ uvádza polícia.

Pomoc tlmočníkov

Pri vybavovaní pomáhajú pracovníkom aj traja tlmočníci z ukrajinského jazyka. Potrebujú však ďalších.

„Chceli by sme preto poprosiť ďalších dobrovoľníkov o pomoc pri tlmočení z ukrajinčiny. Prihlásiť sa môžu na Oddelení cudzineckej polície v Nitre, Kalvárska 2, t.č. 0961303201, alebo do súkromnej správy na FB stránke – Polícia SR – Nitriansky kraj ,“ vyzýva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy z Ukrajiny

DOČASNÉ ÚTOČISKO. NITRIANSKY KRAJ BUDE DOMOVOM PRE STOVKY ĽUDÍ Z UKRAJINY 🇺🇦🇸🇰 ➡️ Doteraz bezmála 400 ľudí požiadalo na...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Tuesday, March 8, 2022
Cudzinecká polícia v Nitre
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM