Správy

Covid-19 už potvrdili na viacerých stredných školách: Brány zatvára ďalšia z nich

Nákaza prenikla aj za brány viacerých nitrianskych stredných škôl. Niektoré sprísňujú opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Covid-19 už potvrdili na viacerých stredných školách: Brány zatvára ďalšia z nich
Zdroj: TASR/AP

Kvôli viacerým potvrdeným prípadom ochorenia Covid-19 je od 5. do 12. októbra zatvorené Gymnázium Golianova. Nie je však jedinou strednou školou, kde potvrdili koronavírus.

Od 9. októbra zatvára brány pre Covid-19 aj Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, ktorá prechádza na dištančnú formu vyučovania.

„Počas uzatvorenia školy je zabezpečený vyučovací režim prostredníctvom aplikácie Edupage, Skype, Teams, e-mailov a dostupných médií. Tento náhradný režim vyučovania ako aj účasť žiakov, budú zo strany školy hodnotené,“ uvádza sa na stránke školy.

„Výchovno-vzdelávací proces organizujeme aj v takejto mimoriadnej situácii, čím chceme zabezpečiť, aby sa žiaci zdržiavali v domácom prostredí a nezdružovali sa v kolektívoch, o čo aj Vás touto cestou prosíme,“ píše vedenie školy v ozname.

Ďalšie školy

Situácia sa zhoršila aj na ďalších stredných školách v Nitre. Dva prípady ochorenia Covid-19 má napríklad Obchodná akadémia na Bolečkovej ulici. Rodičov o tom informuje vedenie školy na svojom webe.

Na Gymnáziu sv. Cyrila a Metoda v Nitre sa rozhodlo vedenie školy udeliť žiakom riaditeľské voľno.

Doma budú od 12. do 16. októbra nielen gymnazisti, ale aj žiaci 6. až 9. ročníka ZŠ sv. Svorada a Benedikta.

„Riaditeľské voľno je udelené vzhľadom na epidemiologickú situáciu na škole v súvislosti so šírením ochorenia Covid-19. Vyučovanie v tieto dni bude prebiehať dištančnou formou podľa podmienok určených riaditeľom školy,“ oznámil to na stránke školy riaditeľ gymnázia Radoslav Rusňák.

Potvrdený prípad ochorenia Covid-19 u žiaka majú aj na Strednej odbornej škole techniky a služieb, kde je od 7. do 16. októbra v karanténe trieda 2. B.

Do zoznamu škôl, kde majú potvrdený prípad nákazy Covid-19, sa zaradila Stredná priemyselná škola. „Máme potvrdený COVID 19 , vstupujeme do oranžovej fázy,“ informuje škola.

V karanténe boli 3 triedy. Poslednej končí karanténa 12. októbra. V škole sú od októbra povinné rúška aj v exteriéri.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM