Nikoleta Kováčová Šport Hokej

Corgoni majú NOVÉHO hráča! Draftoval ho Boston

Vedenie HK Nitra sa dohodlo na spolupráci s útočníkom Anthonym Camarom. Hoci si NHL nikdy nezahral, klub Boston Bruins si ho vybral v roku 2011:

Ilustračný obrázok k článku Corgoni majú NOVÉHO hráča! Draftoval ho Boston
Zdroj: HK Nitra

Nitriansky hokejový majster prináša pod Zobor ďalšie zaujímavé meno. Zmluvu podpísal s 31-ročným útočníkom Anthonym Camarom.

Draftovaný, nenasadený

Krídlo pochádza z kanadského Toronta a v roku 2011 uspel na drafte do NHL, keď si ho vybral tím Boston Bruins. Ako však uvádza oficiálny web HK Nitra, „nový hráč Nitry si NHL nikdy nezahral“.

Camarova hokejová kariéra je bohatá. Ako uvádza Šport, uplynulú sezónu strávil v KHL (Neftechimik Nižnekamsk, Barys Astana) a v 59 zápasoch nazbieral 27 bodov za 14 gólov a 13 asistencií.

„Vyskúšal si aj najvyššie súťaže v Dánsku, Nemecku, Švédsku či Česku, za sebou má aj štyri roky v AHL. V sezóne 2012/2013 reprezentoval Kanadu na MS hráčov do 20 rokov,“ dodáva Šport.

Premiéra proti Baranom

V susedných Čechách strávil dve sezóny (2020/2021 a 2021/2022) v HC Dynamo Pardubice. Podľa portálu eliteprospects­.com v českej extralige odohral 92 zápasov, strelil 43 gólov a zaznamenal 28 asistencií.

„Jeho zápasová premiéra sa očakáva už v piatok proti Banskej Bystrici,“ uvádza HK Nitra o prvom zápase v Camara v drese Corgoňov.

NOVÝ HRÁČ Kanadský 31 - ročný útočník Anthony Camara posilní náš tím. Vitaj, Anthony! 🤗 Článok✍🏻:...

Posted by HK Nitra on Thursday, October 17, 2024

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM