Nikoleta Kováčová Šport Hokej

CORGONI hlásia PRVÚ zahraničnú POSILU: Prichádza Američan Austin Alger

Premiérová európska zastávka mu vyšla podľa predstáv. Vo Fínsku si vytvoril povesť produktívneho hráča už počas základnej časti.

Ilustračný obrázok k článku CORGONI hlásia PRVÚ zahraničnú POSILU: Prichádza Američan Austin Alger
Zdroj: HK Nitra

Ako píše web HK Nitra Austin Alger tímu IPK pomohol k postupu do play-off z 1. pozície. „Vo vyraďovacej fáze následne bodovo explodoval a výrazne prispel k zisku trofeje pre svojho zamestnávateľa. Od majstra 2. najvyššej súťaže v krajine tisícich jazier sa teraz sťahuje k šampiónovi slovenskej extraligy z Nitry.“

Nováčik sezóny

26-ročný rodák z amerického štátu Michigan pôsobil až do uplynulej sezóny výhradne za veľkou mlákou. „Cez kvalitnú juniorskú súťaž USHL a NCAA sa dostal až do seniorskej ECHL, resp. SPHL, kde bol vyhlásený za nováčika sezóny. Útočník bol v minulosti kapitánom Cranbrook Kingswood School a asistentom v klube Canisius College, čo svedčí o jeho vodcovských schopnostiach,“ uvádza HK Nitra.

Austin Alger sa vlani po prvý raz v kariére presunul na starý kontinent, keď sa dohodol na zmluve s fínskym Iisalmen Peli-Karhut. Na severe Európy sa okamžite zaradil k ťahúňom tímu. „Základnú časť zakončil s 22 presnými zásahmi, ku ktorým pridal 19 asistencií. IPK vstupovalo do vyraďovacej časti v role najväčšieho favorita a papierové predpoklady do bodky naplnilo,“ dodáva nitriansky hokejový klub.

MVP play-off

V 20 zápasoch play-off získal 23 kanadských bodov, čím ovládol produktivity bojov o trofej majstra. „V rozhodujúcom siedmom finálovom stretnutí sa postaral o zlatý gól do siete mužstva Kettera. Talentovaný pravák bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča vyraďovacej fázy Mestis,“ informujú Corgoni, ktorí s Austinom Algerom podpísali 2-ročný kontrakt.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM