Monika Földešiová Iné športy

COPkám ostáva boj o tretie miesto

Včerajšou prehrou a konečným stavom série 3:0 v prospech Doprastavu automaticky skončili boje nitrianskych volejbalistiek z COP Nitra o titul majstra Slovenska. Čakajú ich však ešte zápasy o bronzovú priečku.

Doprastav Bratislava – COP Nitra 3:0 (15, 20, 21) – konečný výsledok série 3:0, do finále postúpil Doprastav

61 min, rozhodovali: Juráček a M. Sarka, 50 divákov. VK: Pencová, Palgutová, Konečná, Šmitalová, Frigmanská, Rojková (liberka Valachová, Bryndzová). Tréner: M. Rojko. COP: Lukáčová, Drobňáková, M. Salanciová, Hudecová, R. Kubaliaková, Stümpelová (liberka Nikmonová, Kmecová, V. Hnátová, J. Kubaliaková). Tréner: K. Lukáč.

Domáce hráčky nastúpili bez zranenej Abrhámovej (roztrhnutý predný krížny väz) a chorej Nemcovej. Bojovné Nitrianky si vynútili vyrovnanú prvú polovicu úvodného setu, ale od 16:13 na podaní potiahla doprastaváčka Šmitalová a razom bolo 21:13. A zakrátko setbalových 25:15. Začiatok druhého dejstva bol jasne v réžii Bratislavčaniek, druhý technický oddychový čas bol pri 16:10. Zopár nepresností na domácej strane a húževnatosť hostiek síce zabezpečila jemné dorovnanie, ale na viac než zisk dvadsiatich bodov to Nitriankam nestačilo. Tretí set už len spečatil zaslúžený postup Doprastavu do finále.

MAREK ROJKO (tréner Doprastavu): „Pre nás sú po tejto sérii dôležité dve veci. Žiadny démon COP Nitra z roku 2008 neexistuje, konečný výsledok 9:0 je jasná odpoveď. Za postup do finále sme bohužiaľ zaplatili krutú daň, Abrhámová sa bude zo zranenia liečiť minimálne pol roka. My však urobíme pre jej návrat do veľkého volejbalu všetko. A rovnako aj pre zisk majstrovského titulu.“

KAROL LUKÁČ (tréner COP Nitra): "Na našom výkone v semifinále sa podpísal vek hráčok. Vynikajúce, ba až zarážajúce momenty, sme dokázali prestriedať tromi školáckymi chybami. Je treba uznať, že Doprastav je vynikajúci súper. Prehrali sme však bitku, nie vojnu. Verím, že v boji o bronzové medaily na nás čaká dlhá séria, ideálne so šťastným koncom pre nás.“

Vo finále ženskej extraligy sa po dvoch rokoch opäť stretnú VK Slávia UK Ekonomická univerzita Bratislava a Doprastav Bratislava, ktoré si v semifinále play-off poradili so svojimi súpermi zhodne 3:0 na zápasy. Obhajca titulu Slávia vyradila Pezinok, Doprastav mladučké Nitrianky. Prvý duel je na programe 13. apríla. Prípadný piaty zápas je naplánovaný na 27. apríla. V rovnakých termínoch budú o tretie miesto hrať zdolaní semifinalisti Pezinok a COP Nitra.

zdroj: www.svf.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM