Rastislav Búgel Krimi

Colníci s ďalším úlovkom: Zaistili stovky litrov falošných pracích prostriedkov!

Colníci sa môžu pochváliť ďalším úlovkom. Nitrianski colníci zaistili v batožinovom priestore auta pracie prostriedky, pri ktorých bolo podozrenie, že ide o falzifikáty.

Ilustračný obrázok k článku Colníci s ďalším úlovkom: Zaistili stovky litrov falošných pracích prostriedkov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa slov hovorcu Colného úradu Nitra Stanislava Pachera šlo o takmer 550 litrov pracích prostriedkov označených názvom Ariel. „Po prvotnej kontrole colníci tovar zaistili, nakoľko nadobudli podozrenie, že ide o „fejk“. Pracie prostriedky sú po zaistení uložené v sklade colného úradu a to až do vyriešenia celého prípadu, pri ktorom sa bude postupovať v úzkej súčinnosti s oprávnenou osobou. Tá sa už predbežne vyjadrila, že nejde o originálne výrobky. Zaistený tovar bol podľa vyjadrenia vodiča dovážaný z Maďarska a bol určený na slovenský trh,“ informoval Pacher.

Hrozí mu pokuta

Ako pripomenul, osobe, ktorá tovar prepravovala hrozí za porušenie predpisov v oblasti práv duševného vlastníctva prepadnutie tovaru a pokuta. „Ak sa držiteľ tovaru a oprávnená osoba dohodnú, bude tovar zničený pod colným dohľadom. Z dôvodu, že tento tovar môže byť pri jeho používaní nebezpečný zo zdravotného hľadiska, nemôže byť poskytnutý na charitatívne účely. V tomto prípade hrozí osobe, ktorá tovar prepravovala pokuta až do výšky 3319,39 eur,“ dodal Pacher.

Tisíce balení

Od roku 2013 zaistili nitrianski colníci už viac ako 2100 kusov balení pracích prostriedkov rôzneho objemu s označením Ariel a Lenor, pri ktorých bolo podozrenie, že ide o falzifikáty.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM