Kultúra

Čo zažiť v septembri v Nitre? Veľký PREHĽAD akcií, ktoré vás vytiahnu do mesta

Medzi septembrovými podujatiami nechýbajú jarmoky, niekoľkodňové festivaly či koncerty. Pozrite sa, čo sa bude diať v Nitre tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Čo zažiť v septembri v Nitre? Veľký PREHĽAD akcií, ktoré vás vytiahnu do mesta
Zdroj: TASR

Podzoborské vinobranie

5. september od 14:00 do 20:00, Mestský park

Prvá septembrová nedeľa bude v nitrianskom mestskom parku na Sihoti patriť vinohradníkom. Tí sa pod Nitrianskym hradom zídu 5. septembra na 16. ročníku Podzoborského vinobrania. Ako pripomenuli organizátori z Nitrianskej kráľovskej vínnej cesty, milovníci kvalitného vína, burčiaka a dobrej zábavy sa môžu tešiť na bohatý kultúrny program.

Ten sa začne o 14. hodine Požehnaním plodov zeme. V kultúrnom programe sa predstavia hudobné skupiny DIOS a Žochári. Záverečné vystúpenie bude patriť zoskupeniu Komiatskí mládenci.

Richard Müller LabyrintFest

5. septembra od 20:00 do 21:30 na Nitrianskom hrade, Nám. J. Pavla II.

Nitriansky hrad ožije v nedeľu 5. septembra koncertom Richarda Müllera. Podujatie sa koná v rámci 1. ročníka Festivalu hudby a divadla v Nitre (LabyrintFest) priamo pod Nitrianskym hradom. Vstupné 25, 29 a 35 eur.

Koncert DESMOD LabyrintFest

6. septembra od 19:00 do 20:30 na Nitrianskom hrade, Nám. J. Pavla II.

Nitrianska pop-rocková kapela DESmod plánovala osláviť svojich oficiálnych 20 rokov na slovenskej a českej hudobnej scéne minulý rok, no deje sa to až teraz, v ich rodnom meste v premiére na festivale LABYRINT v priestoroch Nitrianskeho hradu. Vstupné 19,90 eur.

LUCIE BÍLÁ – TO O MNĚ tour

7. septembra od 19:00 do 21:00 v PKO Nitra

Lucie Bílá prichádza na Slovensko so svojim novým albumom. V rámci turné zavíta s kapelu Petra Maláska aj do Nitry. Vstupné 39 a 45 eur.

8. Nitránska verklikáreň

9. septembra od 19:00 do 21:00 v Synagóge

Koncert účastníkov medzinárodného stretnutia verklikárov a flašinetárov. Podujatie usporadúvajú Priatelia starého divadlo, GOGO Agency v spolupráci s Mestom Nitra. Vstup je voľný.

Campana fest 2021

10. až 11. septembra na Svätoplukovom námestí

Svätoplukovo námestie bude 10. a 11. septembra patriť dvojdňovému festivalu. V programe nechýbajú koncerty, workshopy so skupinou CAMPANA BATUCADA i alegorický sprievod. Tešiť sa môžete na známe kapely a umelcov ako Chiki liki tu-a, Vec & Škrupo či Cirkusovú show Stana Mečiara alebo Trial show majstra sveta Jána Kočiša. Dvojdňový program na námestí zakončí kapela Vidiek.

Jesenné jarmoky na „Agráči“

10.a 11. septembra, 24.a 25. septembra a 8.a 9. októbra, Agrokomplex

Výstavisko Agrokomplex plánuje na jeseň zorganizovať tri dvojdňové jarmoky. Prvý z nich by sa mal konať v piatok a sobotu 10. a 11. septembra. Ďalší jarmok plánuje výstavisko zorganizovať 24. a 25. septembra a posledný jarmok má byť 8. a 9. októbra. Jarmoky sa budú konať na voľnej ploche pred vstupom do výstaviska. Návštevníci budú mať vstup zadarmo. V ponuke by mali byť produkty od remeselníkov a predajcov. Chýbať by tiež nemali tradičné jarmočné dobroty.

Prečítajte si tiež

Krst CD a koncert HORKÝŽE SLÍŽE

14. septembra od 18:00 do 20:00 na terase Music a Cafe

Veľká udalosť čaká aj fanúšikov kapely Horkýže Slíže. Skupina doma pokrstí svoje nové CD s názvom Alibaba a 40 krátkych songov II. Vstupné na krst spojený s koncertom je 20 eur. Súčasťou programu bude aj autogramiáda. Predkapelou bude Dr. Zetor.

Netradičná talkshow Prevažne nevážne

15. septembra od 19:00 do 21:00 na Amfiteátri Agrokomplex

Prevažne nevážne je talkshow s Lukášom Latinákom a úžasnými hosťami, ktorých vtipným spôsobom vyspovedá. Hosťami v Nitre budú Adela Vinczeová a Vašo Patejdl. Vstupné 18 eur.

Koncert S Hudbou Vesmírnou & Sematam

17. septembra od 19:00 do 21:00 v Music A Cafe

V Nitre sa môžete tešiť na spoločný koncert kapiel S Hudbou Vesmírnou & Sematam. Každá skupina predvedie svoje umenie v samostatnom hodinovom sete, no chýbať nebude niekoľko piesní prevedených vo vzájomnej symbióze. Zaznie aj spoločný singel BOMBA.

Vstupné 8 eur. Kapacita je obmedzená, je potrebné si rezervovať miesta na tel. č. 0910 900 899. Vstup­né sa platí na mieste.

Zdeněk Izer Na plný coole

21. septembra od 19:00 do 20:30 v PKO Nitra

Jedinečný umelec počas dvoch hodín prevedie návštevníkov smiechom do prasknutia. Show plná scénok imitovaní a v neposlednom rade vtipov. Vstupné 19 eur.

Slovak Food Truck Fest

23. až 26. septembra na Svätoplukovom námestí

Tešiť sa môžete na gastronomické špeciality zo Slovenska aj zo sveta v unikátnych food-truckoch, spolu s bohatým program pre rodiny s deťmi, mladých aj návštevníkov mesta.

Lords of the Sound s programom Music is coming

24. septembra od 19:00 do 21:00 v PKO Nitra

„Music is coming“ je spojenie živého zvuku orchestra, zboru a skutočnej mágie z obľúbených filmov, seriálov a počítačových hier. V podaní členov orchestra zaznie hudba zo slávnych fantasy filmov, seriálov a videohier ako: Hra o tróny, Vikingovia, The Mandalorian, Strážcovia galaxie, Wonder Woman, Pán prsteňov, Avatar, Šialený Max, Piráti z Karibiku, Piaty element, World of Warcraft, Assassin’s Creed, Mortal Kombat, The Witcher a ďalšie. Vstupné 34, 42, 50 a 58 eur.

Koncert Peter Lipa a AMC trio

29. septembra od 18:00 do 20:00 v Synagóge

Známy jazzový spevák Peter Lipa sa v Nitre predstaví v úplne novom programe, tentokrát v spojení s AMC TRIOm. Na koncerte odznejú najväčšie hity Petra Lipu spolu s piesňami AMC Tria, ktoré toto zoskupenie pripravuje aj na spoločné CD. Vstupné 12 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM