Správy

Čo sa bude diať v Nitre cez víkend? Pozrite si TIPY na najbližšie dni

Máte chuť na street foodový festival alebo dobrý koncert? Aj tento víkend ponúkne Nitra zaujímavé podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa bude diať v Nitre cez víkend? Pozrite si TIPY na najbližšie dni
Zdroj: Dnes24.sk

Koncert S Hudbou Vesmírnou & Sematam

piatok, 17. septembra od 19:00 do 21:00 v Music A Cafe

V piatok sa môžete tešiť na spoločný koncert kapiel S Hudbou Vesmírnou & Sematam. Každá skupina predvedie svoje umenie v samostatnom hodinovom sete, no chýbať nebude niekoľko piesní prevedených vo vzájomnej symbióze. Zaznie aj spoločný singel BOMBA. Vstupné je 8 eur. Kapacita je obmedzená, je potrebné si rezervovať miesta na tel. č. 0910 900 899. Vstup­né sa platí na mieste.

Zaspievajme si „Po nitránsky“

piatok, 17. septembra od 19:00 do 20:00, pešia zóna pri Ponitrianskom mú­zeu

Praktický workshop pod vedením Margity Jágerovej, vedúcej Katedry etnológie a folkloristiky FF UKF v Nitre predstaví vybrané ľudové piesne z okolia Nitry a ponúkne účastníkom možnosť naučiť sa ich a zaspievať si. Podujatie je súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2021.

Slovak Food Truck Fest

od 16. do 19. septembra na Svätoplukovom námestí

Na nitrianskom námestí prebieha do nedele Slovak Food Truck Fest. Tešiť sa môžete na gastronomické špeciality zo Slovenska aj zo sveta v unikátnych food-truckoch, spolu s bohatým program pre rodiny s deťmi, mladých aj návštevníkov mesta. Kompletný program podujatia nájdete TU!

Zákutia Zoborských vrchov – bezplatná prehliadka

sobota, 18. septembra, zraz o 10.00 hod. pri altánku na rázcestí pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada

Poznáte Zoborské vrchy a okolie? Viete aké vzácne rastliny a živočíchy tu môžete vidieť? Viete po akých starých kameňoch kráčate? Chcete počuť o histórii Nitry z vtáčej perspektívy? Ak áno, nepremeškajte bezplatnú prehliadku, ktorú organizuje Turistické informačné centrum v Nitre.

Leto na Zoborskom kláštore

sobota, 18. septembra od 14:00

V sobotu si budete môcť so sprievodcom pozrieť aj areál Zoborského kláštora. Pravidelná prehliadka sa začne o 14.00 hodine. V sobotu o 18.00 bude v ruinách Zoborského kláštora prebiehať aj Ekumenická bohoslužba. Po bohoslužbe bude nasledovať Ekumenická beseda.

Nočná cyklojazda

sobota, 18. septembra od 20:30

Critical Mass jazda je jazda za zlepšenie dopravných podmienok pre cyklistov v meste. Dôležitosť tejto formy dopravy si pripomenú cyklisti pri príležitosti Európskeho týždňa mobility, ktorý trvá do 22. septembra. Zraz účastníkov Nočnej cyklojazdy je na Svätoplukovom námestí o 20.30 h.

Koncert Nevera

sobota, 18. septembra od 19:00 do 21:00 v Domčeku, Dolnočermánska 60

V sobotu bude mať v Nitre koncert aj kapela Nevera. Vstupné je dobrovoľné. Rezervácie na čísle 0917 287 122.

Prečítajte si tiež

Burza exotov a Farmárske trhy

nedeľa, 19. septembra na Agrokomplexe

Už túto nedeľu sa koná na výstavisku Agrokomplex Burza exotov a Farmárske trhy. Burza je pre verejnosť otvorená od 04.30 do 10.00 hod., cez hlavný vstup. Predajcovia majú vstup otvorený od 4.00 hodiny cez bránu B3. Podujatie bude fungovať v režime OTP. Vstupné je 2 eurá.

Kalvária Cup 2021

nedeľa, 19. septembra od 10:00 do 17:00, Kalvária

V nedeľu sa bude konať 14. ročník lezeckých pretekov Kalvária Cup. Organizátorom je horolezecký oddiel Lokomotíva Nitra. Preteky odštartujú o 10.00 h. Vstup je zdarma. Organizátori pripravili aj sprievodný program pre verejnosť.

Prehliadka Piaristického kostola sv. Ladislava

nedeľa, 19. septembra od 13:00 do 17:30 v Piaristickom kostole sv. Ladislava

Pri príležitosti výročia posvätenia kostola sa bude konať prehliadka s výkladom o jeho histórii a zaujímavostiach. Sprievodcom bude kostolník Matej Lelovský. Prehliadky bude prebiehať približne každých 30 minút v čase od 13.00 do 17.30 h.

Cisárové nové šaty

nedeľa, 19. septembra od 17:00 do 18:00, Nové divadlo, Dom Matice slovenskej

Baroková crazy komédia pre ľudí od 3 do 100 rokov na motívy svetoznámych príbehov Hansa Christiana Andresena – Cisárove nové šaty a Dievčatko so zápalkami. Zábava a múdrosť zaručená. Vstup je voľný, kapacita obmedzená v zmysle nariadení RÚVZ. Nahlasovanie mailom na zeumerova@msunitra.sk alebo telefonicky na 037/6502211. Predstavenie je určené pre deti od 3 rokov.

Koncert Radoslaw a Renata Marzec

nedeľa, 19. septembra od 19:00 do 20:30 v Bazilike sv. Emeráma, Nitriansky hrad

Najbližšiu nedeľu vystúpia na Nitrianskom hrade organista Radoslaw Marzec a violončelistka Renata Marzec. Pôjde o posledný koncert Katedrálneho organového festivalu na Nitrianskom hrade.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM