Kultúra

Chcete si vyraziť do mesta? Takýto PROGRAM ponúkne Nitra

Je najvyšší čas urobiť si plány na víkend. Neviete, čo sa bude diať v meste? Pozrite si prehľad podujatí od piatka až do nedele.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si vyraziť do mesta? Takýto PROGRAM ponúkne Nitra
14
Galéria

Koncert Fragile Open Air Concert

piatok, 18. júna od 19:30 do 21:00, Music a Café

FRAGILE je slovenská vokálna skupina zložená z výrazných speváckych osobností, ktoré bez použitia hudobných nástrojov, teda a cappella, interpretujú známe svetové hity. Koncerty skupiny FRAGILE sú plné nielen výbornej hudby, ale aj podmanivého humoru, vďaka čomu zažijete neopakovateľný večer plný skvelej zábavy. Vstupné je 15 eur.

Prednáška Pozorovanie meteorov rádiovou metódou

piatok, 18. júna od 19:30 do 21:25, v kupole hvezdárne v Krajskom osvetovom stredisku

Zaujímavý program ponúkne aj nitrianska hvezdáreň. Rozprávanie a prezentáciu vude viesť Aleš Nečas. Vstupné je 1 euro. Po prednáške od 21.30 do 23.30 hod bude nasledovať komentované pozorovanie objektov na oblohe cez astronomický ďalekohľad. Sprievodcom bude Juraj Pecháč. Vstupné 1 euro.

Otvorenie sezóny na Hideparku

piatok, 18. júna od 20:00, Hidepark

Na piatkovej otváračke vám do tanca zahrajú obľúbené stálice Hideparkovej scény, a to riaditeľ Filip, Mrkva, Plachta a Phonotic. Hide otváračka štartuje o 20:00. Vstupné je dve eurá.

Výstavy na Agrokomplexe

piatok a sobota, 19. a 20. júna od od 10:00 do 18:00, Agrokomplex

V piatok a v sobotu bude v pavilóne C na Agrokomplexe opäť otvorená nová stála výstava Program rozvoja vidieka a expozícia Život s Covidom. Vstup je zdarma.

Podaj pomocnú ruku

sobota, 19. júna od 10:00 do 14:00, Mestský park v Nitre

Ak Vás zaujíma prvá pomoc a chcete si rozšíriť vedomosti alebo sa dozvedieť niečo nové o poskytovaní prvej pomoci, príďte v sobotu, 19. júna do Mestského parku na Sihoti. Od 10.00 do 14.00 h sú pripravení akreditovaní inštruktori prvej pomoci zo Slovenského červeného kríža.

EduFest 2021

sobota, 19. júna od 14:00 do 20:00, Hidepark

V sobotu sa bude na Hideparku v Nitre konať festival o alternatívnom vzdelávaní detí. Program sa začne o 14.10 predsta­vením lokálnych vzdelávacích projektov a OZtiek. O 14:30 sa začne premietanie s Mobilné planetárium. O 15:30 bude na program verejná diskusia o alternatívnom vzdelávaní. O 16:30 sa môžete tešiť na workshop pre deti s Krabicoszoskatule a s jeho tvorcom Maťom Danišom. Program bude o 18:00 pokračovať hrou Bábkového divadla Morgonrock: O Čertovi Kolofónovi a o 19:00 program zakončí koncertom Notovy Danny.

KníhKupecká

sobota, 19. júna od 15:00, Kupecká ulica

Kupecká ulica sa v sobotu 19. júna zmení na KníhKupeckú. Organizátori pripravili s podporou mesta Nitra bohatý program, ktorý začne o 15.00 hodine. Návštevníkov budú čakať stovky kníh od jedného eura a nepretržité dramatizované prednesy žiakov literárno-dramatického odboru ZUŠ J. Rosinského. Tešiť sa môžete na literárneho i hudobného hosťa. Pre deti bude pripravená literárna dielnička.

Koncert Bijouterrier

sobota, 19. júna od 22:00, Tullum music bar

V sobotu sa fanúšikovia punkrockovej kapely Bijouterrier môžu tešiť na domáci koncert. Vstupné na mieste je 7 eur.

Koncert ZVA 12 – 28 trio

sobota, 19. júna od 19:30 do 21:00, Music a Café

V roku 2021 uplynie 31 rokov od vzniku a prvého koncertu kapely. Jej zostavu tvorí tím okolo zakladateľa, lídra, originálneho autora skladieb, gitaristu a speváka Norberta Červenáka. O basový kontrapunkt sa mu počas celej existencie kapely stará brat Ladislav Červenák a rytmicky mu už 17 rokov kryje chrbát hráč na bicie nástroje Peter Krško. Vstup zdarma.

Prečítajte si tiež

Finále Rock me fest

sobota, 19. júna, Frankie Rock Club

Finalisti 7. ročníka súťažného hudobného festivalu Rock Me Fest sa predstavia túto sobotu pred porotou aj divákmi v nitrianskom Frankie Rock klube. Rozhodne sa kto zo 6 finalistov získa miestenku na populárny festival a kto bude nahrávať v profesionálnom štúdiu.

Deň rodiny Otec nablízku

nedeľa, 20. júna od 9.30, Amfiteáter za kostolom sv. Gorazda, Klokočina

V parku pod Borinou budú od 14:00 hodiny pripravené zábavné a športové aktivity. Chýbať nebude lezecká stena či detská oáza, zdravotníci i hasiči. Na pódiu amfiteátra za kostolom sa od 15.30 predstavia okrem iných Martin Augustín Dvornický, Miro Jilo, ujo Hoblina s marionetovým divadlom či MC Realita.

Cisárové nové šaty

nedeľa, 20. júna od 17:00 do 18:30, na Dopravnom ihrisku na Chrenovej

Baroková crazy komédia pre ľudí od 3 do 100 rokov na motívy svetoznámych príbehov Hansa Christiana Andresena – Cisárove nové šaty a Dievčatko so zápalkami. Zábava a múdrosť zaručená. Vhodné pre deti od 3 rokov. Vstup na predstavenie je voľný.

Koncert Hrana

nedeľa, 20. júna od 20:00 do 21:30, Music a Cafe

Na záver víkendu sa môžete tešiť na hudbu Mareka Brezovského v podaní slovenských hudobníkov z projektu Hrana. Vstupné 25 eur.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Nitrianske podniky počas pandémie
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM