Správy

Chcete si upraviť spoločnú predzáhradku? Pozor, aj TOTO môže susedom vadiť!

To, že chcete zveľadiť spoločný priestor pred panelákom, sa nemusí všetkým páčiť. Takéto susedské spory nie sú výnimkou ani v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si upraviť spoločnú predzáhradku? Pozor, aj TOTO môže susedom vadiť!
Foto: Pavol Hrabovský

Veľa ľudí si na jar chce skrášliť svoje okolie. Jedinou možnosťou je pre mnohých obyvateľov mesta úprava spoločnej predzáhradky pred panelákom, v ktorom bývajú. Tento priestor zväčša patrí mestu.

Spoločnými silami obyvateľov sa podobným spôsobom podarilo v Nitre skrášliť už viacero priestorov v okolí bytových domov. Niektorým susedom sa však takéto snahy nepáčia.

Prečítajte si tiež

Sťažoval sa

Svoje o tom vie aj obyvateľka sídliska Chrenová, ktorá na vlastné náklady upravila priestor pred panelákom. Zveľadiť ho chcela pre všetkých. Neskončilo sa to však podľa jej predstáv.

Vyčistila predzáhradku, vyrovnala terén, zakúpila zem a zasiala trávu pred bytovým domom, v ktorom žije. To sa však nepáčilo niektorému zo susedov, ktorý sa sťažoval mestu. O sťažnosti ju prišiel informovať pracovník mesta, ktorý musel podnet preveriť.

Podobnú skúsenosť má aj pani Júlia, ktorá vlastnoručne vytrhala z predzáhradky burinu, kúpila zem a zasadila kvety. „Všetci chválili, len jedna dáma nepovedala ani slovo. Asi o mesiac prišla kontrola a všetko som musela vrátiť do pôvodného stavu,“ pridala sa Júlia.

Čo radí mesto?

Ako sa podobným sťažnostiam môžu ľudia vyhnúť? Najlepšie je vopred informovať mesto.

„V takýchto prípadoch by sme úpravu odporúčali komunikovať s Odborom životného prostredia, zvykneme podobné aktivity podporiť, nebránime im. Väčšinou ide o susedské spory, na ktoré nemáme dosah. Ľudia si zvyknú vyčítať spotrebu vody a podobne,“ poradil Štefan Lančarič z Odboru životného prostredia MsÚ v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM