Rôzne

Chcete mať mäkké medovníky upečené za pár minút? Skúste RECEPT od Simony

Dobrý a jednoduchý recept na tradičné medovníky nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Tieto budete robiť s radosťou.

Ilustračný obrázok k článku Chcete mať mäkké medovníky upečené za pár minút? Skúste RECEPT od Simony
5
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Medovníky patria medzi vianočnú klasiku. Na území Slovenska sa pečú už stovky rokov, no za ich kolísku sa považuje staroveký Rím.

V Európe sa podľa Ústredia ľudovej umeleckej výroby začalo toto sladké remeslo šíriť v 14. storočí.

Za ten čas prešiel rôznymi zmenami recept i spôsob výroby medovníkov. Cesto sa nevykrajovalo formičkami, tak ako to poznáme dnes, ale vtláčalo sa do drevených foriem.

V hlavnej úlohe med

To, čo bolo pri ich výrobe najdôležitejšie, sa však nezmenilo ani po stovkách rokov. Základom úspechu je aj dnes kvalitný med.

Aj v súčasnosti by sme našli v každom kraji a možno aj v domácnosti iný recept.

O ten svoj, ktorý si sama vylepšila, sa s nami podelila šikovná gazdiná a mama synčeka Olivera, Simona Záležáková zo Zlatých Moraviec. Recept je jednoduchý a rýchly. Výsledkom budú naozaj mäkké a chutné medovníky.

Recept i užitočné tipy pri pečení a zdobení nájdete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Recept na medovníky od Simony
5
Galéria
Zdroj: Simona Záležáková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM