Rastislav Búgel Futbal

Cez víkend sa pravdepodobne rozhodne o zostupujúcom futbalovom klube: Nitru čaká deň D

Už tento víkend, resp. 30. kolo slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 môže dať odpovede na dve základné otázky - kto získa titul a kto s najväčšou pravdepodobnosťou vypadne.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend sa pravdepodobne rozhodne o zostupujúcom futbalovom klube: Nitru čaká deň D
Foto: Rastislav Búgel

Tabuľková matematika je jasná, ak Slovan Bratislava vyhrá v sobotu na Pasienkoch nad Zlatými Moravcami, obháji korunu slovenského kráľa a zaknihuje rekordný ôsmy titul. V Dunajskej strede sa stretnú predposledný DAC s poslednou Nitrou, a ak DAC ukoristí výhru, aj napriek strate 6 bodov pre korupčný škandál, bude už jeho záchrana takmer istá.

V nedeľu je pre zostupom ohrozené kluby DAC a Nitru Deň D. Na štadióne v Dunajskej Strede sa očakáva divácky rekord. V tabuľke majú síce zverenci trénera Mikuláša Radványiho pred výberom Ladislava Hudeca 9-bodový náskok, ale v konečnom účtovaní im šesť odrátajú pre korupčný škandál. V doterajších dvoch súbojoch ročníka DAC doma nad Nitrou vyhral 1:0 a u súpera remizoval bez gólov. „Uvedomujeme si dôležitosť stretnutia, ale nevnímame ho ako zápas jari. Prípravu sme prispôsobili nedeľňajšiemu výkopu, inak sme v nej však nič nemenili. Verím, že s podporou našich fantastických divákov zvíťazíme a urobíme ďalší dôležitý krok k záchrane," citoval web DAC kouča Radványiho.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM