Marcel Mojžiš Rôzne

Cez víkend padali rekordy: V Nitre namerali 36,5 °C!

Cez víkend sme zažili extrémne horúčavy a za dva dni oddychu padlo hneď devätnásť teplotných rekordov! Ortuť teplomeru lámala maximá aj v Nitre. Meteorológovia u nás namerali až 36,5 stupňov Celzia!

Na Slovensku padlo počas horúceho víkendu viacero teplotných rekordov. Desať vysoké teploty prelomili v sobotu, deväť meteorológovia zaznamenali v nedeľu. Ortuť v teplomere počas dňa najvyššie vystúpila v Lučenci, kde namerali 37,8 stupňa Celzia, čím sa prekonalo maximum z roku 2003. V sobotu bola najvyššia teplota na stanici v Kuchyni pri Malackách, kde dosiahla 36,1 stupňa Celzia.

[blockquote]V Hur­banove namerali 37,4 stupňa Celzia, pokorilo sa tak teplotný top z roku 2003. Rekordy z rovnakého roku horúčavy lámali aj v Nitre a na Sliači, kde teploty vystúpili na 36,5 stupňa Celzia. Maximá boli prekročené aj v Piešťanoch (35,8 stupňa Celzia) a Kamenici nad Cirochou (33,7 stupňa Celzia).[/bloc­kquote] Päťdesiatpäťročný rekord sa zlomil v Bratislave, kde sa teplota vyšplhala na 35,9 stupňa. V Košiciach sa zlomil 65-ročný rekord, keď tam namerali 34,3 stupňa Celzia. Horúco bolo aj pod Tatrami, teplota v Poprade vystúpila na 32,5 stupňa Celzia, pokoril sa 25-ročný rekord.

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu naďalej varujú pred vysokými teplotami na celom Slovensku. Na západe a juhu platí pre pondelok výstraha druhého stupňa, ortuť v teplomere má miestami vystúpiť na hranicu 38 stupňov Celzia.

nitra24.sk/tasr Foto: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM