Správy

Cestujúcich čaká prekvapenie: V autobusoch MHD v Nitre bude hrať živá hudba!

Nitra sa zapája do medzinárodnej akcie venovanej oslave výročia narodenia Johanna Sebastiana Bacha. Hudobníkov budete môcť stretnúť v autobusoch MHD.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúcich čaká prekvapenie: V autobusoch MHD v Nitre bude hrať živá hudba!
37
Galéria

Medzinárodná akcia s názvom „Bach in the Subways“ prebieha v pondelok 21. marca aj v Nitre. Zapojil sa do nej aj dopravca Transdev Slovensko.

V autobusoch MHD budete môcť stretnúť hudobníkov z Nitrianskeho komorného orchestra ZOE.

Na počesť Bacha

Zahrajú skladby na počesť Johanna Sebastiana Bacha, ktorý sa narodil pred 337 rokmi. Do projektu sa každoročne zapájajú desiatky miest z rôznych kútov sveta.

„Akcia vznikla v roku 2010 v newyorskom metre ako oslava výročia narodenia Johanna Sebastiana Bacha. Neskôr sa z toho stala medzinárodná akcia, počas ktorej hrajú hudobníci skladby Johanna Sebastiana Bacha priamo vo vozidlách verejnej dopravy alebo na ich staniciach,“ uvádza dopravca Transdev Slovensko.

Hrať môžu kdekoľvek

Presné časy ani autobusové linky organizátori nezverejnili. „Hudobníci plánujú vystriedať viacero autobusov, preto ich bude možné stretnúť na rôznych linkách nitrianskej MHD,“ dodáva dopravca.

Mohlo by vás zaujímať

ŽIVÁ HUDBA V MHD NITRA ▶ V pondelok 21.3.2022 sa spolu s Nitriansky komorný orchester zapojíme do medzinárodnej akcie...

Posted by Transdev Slovensko on Saturday, March 19, 2022
Do Nitry dorazili nové autobusy MHD
37
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM