Tímea Kamenická Rôzne

Cesta v čase: Obyvatelia Nitry sa na jeden večer vrátili do socializmu

V jednom z nitrianskych podnikov to v predvečer 17. novembra vyzeralo ako po návrate v čase. Spomínalo sa na komunizmus a život pred nežnou revolúciou.

Ilustračný obrázok k článku Cesta v čase: Obyvatelia Nitry sa na jeden večer vrátili do socializmu
Zdroj: Dnes24.sk

Netreba pripomínať, že 17. november 1989 priniesol obrovskú zmenu. Ako sa žilo pred revolúciou, čo sa jedlo, čo sa smelo a čo nie. Aj o týchto otázkach sa včera diskutovalo v jednom z nitrianskych podnikov.

Na akciu, ktorá už má svoju tradíciu, sa majitelia aj návštevníci dôkladne pripravili. Interiér bol vyzdobený množstvom zberateľských kúskov. Starý televízor, sušič vlasov, písací stroj, staré noviny či označenia autobusových zastávok. To všetko ste v podniku našli.

Ľudia prišli oblečení podľa niekdajšej módy. Nesmeli chýbať červené pionierske šatky, policajné čiapky či ušanky.

Jednoznačne si treba pripomenúť aj jedlo. V tento večer si mohli zákazníci pochutnať na klasických šalátoch, akými sú liptovský, pikantný, vlašský či zemiakový. K tomu teplé rožky a dobrota je na svete.

Niektorí zákazníci si na časy kosáka a kladiva pamätajú veľmi dobre, niektorí matne na základe detských spomienok. Tí, ktorí majú z daného obdobia spomienky či zážitky, potom vysvetľovali neskôr narodeným, ktorí komunizmus vôbec nezažili, ako to vtedy vlastne vyzeralo.

Ak ste sa spomienkového večera nezúčastnili, priblíži vám ho aspoň naša fotogaléria.

Foto: Anton Suchán

Návrat v čase: Nitriansky podnik sa na jeden večer vrátil do socializmu
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM