Rastislav Búgel Iné športy

Celoštátne finále atletickej súťaže Kinderiáda: Nitrania zo ZŠ Topoľová opäť vo finále!

V utorok 11.júna sa konalo v Bratislave na Mladej Garde celoštátne finále atletickej súťaže Kinderiáda. Do finále postúpilo 25 najlepších tímov z celkového počtu 233 zúčastnených škôl .

Ilustračný obrázok k článku Celoštátne finále atletickej  súťaže Kinderiáda: Nitrania zo ZŠ Topoľová opäť vo finále!
Foto: Rastislav Búgel

Malí športovci zo ZŠ Topoľová postúpili v regionálnom kole z prvého miesta, z druhého a tretieho postupového miesta sa tešili ZŠ Hradná a ZŠ Nábrežná z Nových Zámkov. Každú školu reprezentovali chlapčenské a dievčenské osemčlenné družstvá zložené zo žiakov druhého až piateho ročníka. Družstvá súťažili v hode plnou loptou, kriketovou loptičkou, v skoku do diaľky z miesta a z rozbehu, v šprinte na 60 m a záverečnou disciplínou bol štafetový beh 4×60 m. Nad VII. ročníkom podujatia v školskom roku 2012/2013 držala patronát atlétka roku 2012 Lucia Klocová.

Tím ZŠ Topoľová vo finálovom kole reprezentovali: Zoja Rampašeková, Šimon Demo, Lenka Bezáková, Jakub Kopček, Hanka Rothmeierová, Samuel Czako, Barbora Bezáková a Michal Cehula .

Vďaka vyrovnaným výkonom všetkých ôsmich členov družstva v individuálnych disciplínach, ako aj vďaka tímovému duchu v štafetovom behu na 4 × 60 metrov vybojovali krásne 7.miesto, čím sa tímu podarilo zlepšiť 14.miesto z vlaňajšieho finále o rovných sedem priečok.

Nitra24.sk/Silvie Kopčeková

Kinderiáda 2013
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM