Rastislav Búgel Kultúra

Čajovňa nitrianskych filantropov: Čaká nás lákavý program a ohňová show!

Mladí nitrianski filantropi v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou aj tento rok budú mať svoju čajovňu počas Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra na Svätoplukovom námestí v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Čajovňa nitrianskych filantropov: Čaká nás lákavý program a ohňová show!
Foto: Rastislav Búgel

Cieľom čajovne je informovať mladých ľudí o dobrovoľníctve. „Návštevníkom ponúkneme výborné čaje a okrem toho zaujímavé besedy, workshopy, premietanie filmov, životné príbehy skúsených dobrovoľníkov aj tvorivé dielne pre najmenších,“ prezradila Petra Hadžová, PR manažérka Nitrianskej komunitnej nadácie.

Ohňová show

S programom tohtoročnej čajovne mladých filantropov pomáhajú aj podporené organizácie, ktoré dlhodobo organizujú výnimočné aktivity pre iných mladých ľudí, ako napríklad OZ Campanula, Cedron klub a Zelená Zebra. „Privítame aj našich poľských priateľov z Fundacji Pokolenia z mesta Tczew, ktorí chystajú workshop ohňovej show. Jej vyvrcholením bude vystúpenie Fireshow v piatok po 20:00 hodine. Tešíme sa na všetkých návštevníkov a sľubujeme, že v našej čajovni ich čakajú tri dni nezabudnuteľných zážitkov,“ pozýva Matúš Sitkey, člen Mladých nitrianskych filantropov.

Každý je vítaný

V súčasnosti tvorí skupinu nitrianskych filantropov 12 členov. Medzi sebou by radi privítali aj ďalších dobrovoľníkov, ktorí získajú nové skúsenosti, vedomosti a budú pomáhať iným. Záujemcovia majú príležitosť v čajovni, ktorú filantropi organizujú už tretí rok. Svoj stan rozbalíme v dňoch 27. – 29. septembra na trávnatej ploche na Svätoplukovom námestí. Čajovňa mladých filantropov je financovaná z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Mladí nitrianski filantropi

Mladí nitrianski filantropi pôsobia už desať rokov v rámci Nitrianskej komunitnej nadácie. Podnecujú ďalších mladých ľudí k dobrovoľníctvu a pomoci iným. Manažujú si svoj vlastný grantový program, prostredníctvom ktorého poskytujú financie svojim rovesníkom na realizáciu verejno-prospešných aktivít v mestách a obciach nášho kraja.

Čajovňa na námestí
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM