Správy

Buďte opatrní: Neďaleko Nitry sa opäť pohybuje MEDVEĎ!

Naša najväčšia šelma sa opäť po roku zatúlala aj do obcí v okrese Nitra. Na vlastné oči medveďa videli v Dolných Obdokovciach aj v Klasove.

Ilustračný obrázok k článku Buďte opatrní: Neďaleko Nitry sa opäť pohybuje MEDVEĎ!
Zdroj: Unsplash.com

Stopy medveďa hnedého videli po roku opäť vo viacerých obciach v okrese Nitra. Na vlastné oči spozorovali šelmu začiatkom mája v Dolných Obdokovciach. Maco si vykračoval vedľa miestneho potoka za dedinou.

„Krásne išiel vedľa potoka smerom na Babindol,“ povedal pre TV JOJ starosta obce Marián Paulisz. Popri ceste mali nájsť rybiu hlavu. Medveď mal podľa poľovníkov loviť v neďalekom jazere.

Prečítajte si tiež

Medveďa videli v stredu 4. mája okolo 16.00 hodiny aj za pálenicou v Klasove. Na možné nebezpečenstvo upozornil aj Obecný úrad.

„Upozorňujeme občanov obce, že pri pálenici bol zaznamenaný výskyt medveďa hnedého! Preto neodporúčame pohyb v prírode. Výskytom sa aktuálne zaoberajú aj kompetentné orgány,“ oznámil úrad na sociálnej sieti.

Stopy medveďa videli aj v okolí Babindolu a obavy zo šelmy má aj Hosťová.

„Prosíme vás, aby ste z dôvodu vlastnej bezpečnosti venovali zvýšenú pozornosť pri prechádzkach a obmedzili pohyb vo voľnej prírode,“ vyzvala ešte 1. mája Hosťová na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM