Hokej

Buček verí v tímový úspech: Chcem ukázať, že rozhodnutie zostať doma malo VÝZNAM!

Posledná sezóna, ktorú Samuel Buček strávil v drese Nitry, bola rekordná. Dnes vraví, že z minulosti sa žiť nedá a hľadí dopredu.

Ilustračný obrázok k článku Buček verí v tímový úspech: Chcem ukázať, že rozhodnutie zostať doma malo VÝZNAM!
8
Galéria

Začiatkom júna klub HK Nitra potešil všetkých fanúšikov. Oznámil totiž návrat talentovaného útočníka Samuela Bučeka späť pod Zobor. „Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo dotiahnuť návrat nášho odchovanca Sama Bučeka domov. Bol naša najväčšia priorita. Sme presvedčení, že bude opäť patriť medzi najvýraznejšie postavy ligy," povedal vtedy prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Prichádza skúsenejší a lepší

V rozhovore pre web HK Nitra Buček prezradil, že o jeho návrate rozhodli rodinné dôvody. V uplynulej sezóne získal titul s českým Třincom. „Vraciam sa o niečo skúsenejší, lepší, podľa mňa mi tá sezóna pomohla sa vyformovať vo väčšiu osobnosť a v lepšieho človeka. Na ľade mi tiež dala veľa. Naučil som sa hrať pod tlakom, vyťažiť z minima maximum,“ vraví navrátilec do nitrianskej zostavy.

To, na čo si fanúšikovia zvykli

Nitra sa v nedávno skončenom ročníku dlho trápila. Dianie v klube sledoval aj talentovaný útočník, ktorý netají plány na novú sezónu: „Herný prejav zo začiatku nebol až taký dobrý, ale neskôr sa to zlepšilo a posledné zápasy základnej časti im vyšli. Čo sa týka formy a počtu víťazstiev boli na tom najlepšie zo všetkých mužstiev. Myslím si, že ten herný prejav, na ktorý sú nitrianski fanúšikovia zvyknutí, sa budeme snažiť prezentovať aj túto sezónu a dúfam, že nám to prinesie úspech. Že si to všetci užijeme a zase budeme mať chuť a bude nás baviť chodiť na štadión.“

V kabíne bude zábava

Buček chce teraz viac ako dva a pol mesiaca využiť na tréning. Potom si plánuje dať krátku pauzu. „Možno ešte pôjdeme na nejaký predĺžený víkend, ale nebude to nič dlhé ani veľké. Oddychu bolo dosť. Teraz sa chcem zamerať na to, aby som bol 100-percentne pripravený na sezónu,“ dodal 54-gólový útočník zo sezóny 2021/2022.

„Do každej sezóny idem s tým, že chcem mužstvu odovzdať maximum!“

Na čo sa teší po návrate do Nitry? „Myslím si, že ako každý rok, ktorý som v Nitre strávil, sa v kabíne vytvorí skvelá partia a som presvedčený o tom, že tam bude obrovská sranda. Budeme pracovať s chuťou a hrať jeden za druhého tak, ako to je v Nitre zvykom. Ukážeme a dokážeme, že máme dobré mužstvo a dúfam, že urobíme nejaký úspech,“ prezradil útočník.

Jeho posledná sezóna v Nitre bola rekordná. Buček je presvedčený, že keď keď sa bude dariť tímu a hráči budú hrať jeden za druhého, dariť sa bude aj jemu: „To, že som mal 88 bodov, nikoho nezaujíma. To je minulosť a z toho sa žiť nedá. Človek sa musí pozerať dopredu. Chcem ukázať, že rozhodnutie zostať doma malo význam a že všetko je tak, ako má byť.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Samuel Buček po rozhodujúcom finálovom zápase
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM