Hokej

Buček napokon do Zlína nepôjde: Dôvodom je odvolanie Stavjaňu

Slovenský hokejista Samuel Buček napokon nebude hrať za český extraligový klub PSG Berani Zlín.

Ilustračný obrázok k článku Buček napokon do Zlína nepôjde: Dôvodom je odvolanie Stavjaňu
10
Galéria
Zdroj: TA3

Dôvodom je odvolanie trénera Antonína Stavjaňu, s ktorým chcel 20-ročný útočník nadviazať na spoluprácu z Nitry. Zlínsky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Buček pôsobil pod vedením Stavjaňu v sezóne 2018/2019. Nitrianskemu tímu pomohli k postupu do finále, Buček sa zároveň stal najužitočnejším hráčom play off a v sezóne získal celkovo 65 kanadských bodov. Po absolvovaní kempu v Detroite Red Wings zamieril do fínskeho Koo Koo Kouvola.

V jeho drese sa mu príliš nedarilo a po 5 zápasoch, v ktorých získal 1 bod za asistenciu, sa strany dohodli na ukončení spolupráce.

Nitriansky odchovanec sa krátko na to dohodol so Zlínom, ktorý od úvodu sezóny viedol Antonín Stavjaňa. Toho však vedenie klubu vo štvrtok 17. októbra odvolalo z funkcie, keďže tím je po 11 zápasoch na poslednom 14. mieste tabuľky.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Na pozíciu hlavného trénera sa vrátil Robert Svoboda, ktorý mužstvo viedol v uplynulých dvoch sezónach. Staronový kormidelník „baranov“ však nebude môcť počítať s Bučekom.

„Dôvodom je zmena na poste hlavného trénera. Samotný Buček podľa svojich slov prichádzal do zlínskeho klubu najmä za Antonínom Stavjaňom. Vedenie klubu vyhovelo hráčovej žiadosti a zastavilo transfer. Jeho dôvod rešpektuje a to aj napriek tomu, že realizačný tím bol pripravený dať mu plnú šancu,“ uviedol klub vo svojom stanovisku.

Foto: ilustračné

Samuel Buček
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM