Marcel Páleš Správy

Brutálna bitka, ktorá pobúrila množstvo ľudí: Policajti už zatkli 5-tich mužov z videa!

Po zverejnení brutálneho videa s bitkou v centre Nitry došlo na zatýkanie. Nitrianskej polícii sa podarilo zatknúť piatich ľudí, ktorých vidno na mrazivom zázname bitky pred barom.

Ilustračný obrázok k článku Brutálna bitka, ktorá pobúrila množstvo ľudí: Policajti už zatkli 5-tich mužov z videa!
Zdroj: TASR

Ako píše portál sme.sk, v utorok večer nitrianska polícia zatkla piatich mužov. „Obmedzili sme ich na osobnej slobode a budeme pravdepodobne žiadať ich vzatie do väzby,“ povedal policajný prezident Tibor Gašpar.

Video bitky pred nitrianskym barom vyvolalo veľký rozruch a pohoršilo množstvo ľudí. Zábery si všimli aj politici. Liberáli zo SaS vyjadrujú v súvislosti s útokmi na bar pochybnosti nad tým, či policajné zložky a Slovenská informačná služba (SIS) dostatočne monitorujú počínanie extrémistických skupín a podnikajú opatrenia v rámci prevencie.

„Je nenormálne, aby prípad nebol uzavretý ani po troch mesiacoch, pričom existujú kamerové záznamy, na ktorých sú útočníci identifikovateľní a rovnako sú známi aj svedkovia a poškodení,“ vyhlásil poslanec NR SR a podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Útokom na ľudí pred podnikom v Nitre sa majú v parlamente zaoberať ústavnoprávny a brannobezpečnostný výbor. Mimoriadne rokovanie výborov iniciovali opoziční poslanci Gábor Gál (Most-Híd), Miroslav Kadúc (OĽaNO) a nezaradení Daniel Lipšic a Radoslav Procházka.

Na brannobezpečnostný výbor chcú zavolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka a policajného prezidenta Tibora Gašpara, na ústavnoprávny generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára.

TU si prečítajte ďalšie informácie o útokoch na bar v centre Nitry a pozrite si záznam bitky!

Nitra 24/webnoviny Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM