Správy

Brezový háj sa zmení na nepoznanie: Pribudne bežecký okruh aj piknikové stoly

Ďalším miestom, ktoré sa dočká obnovy, bude Brezový háj. Revitalizáciou tu majú vzniknúť 4 funkčné zóny.

Ilustračný obrázok k článku Brezový háj sa zmení na nepoznanie: Pribudne bežecký okruh aj piknikové stoly
Zdroj: TASR

Nielen dreviny v nitrianskom mestskom parku, ale aj v Brezovom háji poznačil zub času. Aj túto oázu zelene čaká revitalizácia.

Projekt bude financovaný z európskych fondov. Mesto naň získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 285-tisíc eur. Celkové náklady sú zhruba 300-tisíc eur.

Štyri zóny

Mesto plánuje areál rozdeliť na 4 funkčné zóny, a to oddychovú, fit zónu, bežecký okruh a detské ihrisko. Jestvujúce porasty majú prejsť obnovou a plánovaná je aj nová výsadba.

V okolí najvyužívanejších chodníkov a popri plánovanej cyklotrase, ktorá bude prechádzať Brezovým hájom, má byť obnovené osvetlenie.

Vonkajšie fitnes

V oddychovej časti sa na nových lavičkách budete môcť kochať výhľadom na Nitriansky hrad a Pyramídu. Pre športu chtivých budú vo fit zóne umiestnené dynamické a statické posilňovacie stroje. Umiestnené majú byť na zelených gumených podložkách.

Vo východnej časti areálu má vzniknúť bežecký okruh. V projekte sa myslelo aj na malé deti. V Brezovom háji by malo vyrásť ihrisko s hracími prvkami. Okrem toho tu pribudnú aj piknikové stoly a lavičky.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM