Rastislav Búgel Hokej

Boj o horné priečky: V nadpriemernom zápase sa tešil Zvolen

Nitrania pricestovali do Zvolena spolu s niekoľkými stovkami fanúšikov. Výborné stretnutie tak sledovalo množstvo divákov. Do zápasu lepšie vstúpili hostia, no jeden gól na výhru nestačil.

Ilustračný obrázok k článku Boj o horné priečky: V nadpriemernom zápase sa tešil Zvolen
Foto: Rastislav Búgel

V domácom mužstve sa po prvýkrát v tejto sezóne objavil na ľade bývalý kapitán Zvolena Ladislav Čierny. Stretnutie malo živý priebeh, útoky sa pravidelne striedali na oboch stranách. V 10. minúte strelu Kováčika zblízka domáci brankár zachytil. V 12. minúte sa zranil König, ktorého odviezli do nemocnice s podozrením na otras mozgu. V 17. minúte urobil brankár Šimko chybu, keď prihral pred bránku Mašlonkovi a ten pohotovo poslal puk za jeho chrbát. Vzápätí mal gól na hokejke Brabenec, ale brankár Laco chytal spoľahlivo.

Zvolen sa dostal do zápasu

V úvode druhej tretiny si domáci vytvorili veľký tlak na nitriansku bránku. V 27. minúte brankár Šimko zlikvidoval tvrdú strelu Tománka. V 30. minúte nastal v hľadisku výbuch radosti, keď Čierny svojou typickou tvrdou strelou švihol z kruhov a vyrovnal. V 38. minúte nepremenil samostatný nájazd na súperovu bránku Ľubor Zuzin.

Nitra sa na zvrat nezmohla

V šestnástej sekunde poslednej tretiny sa opäť strelecky presadil Čierny, keď jeho puk preplachtil do súperovej bránky. V 45. minúte prudkú strelu Raisa Šimko zlikvidoval. V 50. minúte si musel tréner Mikula zobrať oddychový čas, lebo Nitra získavala prevahu na ľade. So strelou Ľubora Zuzina si brankár Laco poradil. V 56. minúte prišiel moment prekvapenia, keď Výborný poslal puk ponad rameno brankára Laca do bránky. Hostia hrali v závere zápasu power-play, ale Puliš netrafil prázdnu bránku a tak sa už skóre nezmenilo. Hrdinom zápasu sa stal Ladislav Čierny, ktorý sa po dvoch rokoch objavil na ľade v dobrej forme.

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Víťazstvo sa rodilo ťažko. Súper bol veľmi kvalitný. Bolo to vydreté víťazstvo. Úvod sme mali zlý, potom sme sa začali vracať do zápasu. Bol to kvalitný extraligový súboj, svedčí o tom i postavenie v tabuľke.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Myslím si, že to bolo nadpriemerné stretnutie, malo vysoké tempo. Chceli sme dať dôraz na defenzívu, viedli sme 1:0 a nejaké šance ešte boli, nepodarilo sa to. Súper bol v závere lepší.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM