Nikoleta Kováčová Rôzne

Bohatý VÍKEND v Nitre! Divadlo, tanec, hudba, letné kino aj detský festival

Prvý prázdninový víkend bude pod Zoborom bohatý na podujatia, ktoré potešia veľkých aj malých.

Ilustračný obrázok k článku Bohatý VÍKEND v Nitre! Divadlo, tanec, hudba, letné kino aj detský festival
Zdroj: TIC Nitra

Pred Starým divadlom Karola Spišáka je pripravené výnimočné podujatie pre milovníkov pouličných umelcov a atmosféry francúzskych miest – Nitriansky Montmartre.

Program: 13.00 h otvorenie

13.20 h Popolvár, Potulné dividlo J + T

15.00 h Tdpaslík, Divadlo na Hojdačke

16.30 h O dvanástich mesiačikoch, Staré divadlo K. Spišáka

18.30 h Terra Apathy, Divadlo Potôň

Bezpečne na prázdniny 2024

Dopravné ihrisko na Crenovej od 14. hodiny ponúka ukážky techniky a práce dopravnej polície, poriadkovej polície, mestskej polície, vojenskej polície, prídu aj záchranári a profesionálni aj dobrovoľní hasiči. Vyskúšať si budete môcť stimulátor prevrátenia a nárazu. Deti potešia aj policajné psy a kone, vyskúšať si budú môcť aj pumptracková dráha a zabavia sa na penovej párty.

Tančiareň pod hradom

Od 17:00 hod. sa bude na priestranstvo pod Nitrianskym hradom tancovať. Príďte si vyskúšať tanečné štýly salsa, bachata a kizomba. Afterparty s Tanečnou školou Nexum štartuje o 22.00 h.

Letný dvor Stredovekej taverny na Mlynskej ulici pripravil od 17:00 h Český večer. Podujatie s dobrou náladou pri klasických „hospodských“ pesničkách, krčmových špecialitkách, českom národnom pive a odmenách pre všetkých pivárov.

Organový koncert

Evanjelický kostol Sv. Ducha v Nitre o 18. hodine rozozvučia tóny organu, za ktorý sa posadí Mária Magyarová Plšeková. Koncert sa koná na oslavu Božieho tela s požehnaním pri príležitosti ukončenia servisných prác jedinečného organu v kostole ECAV Nitra po 15. rokoch užívania.

Regis regum civis, ave

Od 19:00 hod. sa v Bazilike sv. Emeráma na Nitrianskom hrade predstaví Zbor Svätej Koruny (Szent Korona Kórus) s hosťami Máriou Híves (soprán), Annou Kocsis (organ) a Andrásoom Kanyó (flauta) pod dirigentským vedením Otta Molnára a Károlyho Pászti. Slávnostný koncert Regis regum civis, ave sa koná na počesť svätého Ladislava.

Letné kino na terase

Paletka dnes premieta Vraťdu v Orient Exprese. Letné kino na terase sa začína o 21. hodine.

Nedeľa bude po celý deň patriť deťom. Na Svätoplukovom námestí o 9:30 h vypukne Kaufland detský festival. Čaká ich objavná cesta za pokladmi Slovenska, zoznámenie sa s kultúrou a pokladmi obdobia kráľa Svätopluka či kniežaťa Pribinu.

Príde Smejko a Tanculienka, Fíha Tralala, ale aj Majself a Kali. Pozrite si kompletný program.

Sirény v kostole

V rámci podujatia Musica Sacra 2024 sa v nedeľu od 19:00 hod. uskutoční v Piaristickom kostole sv. Ladislava koncert ženského komorného zboru Les Sirénes. So zborom sa predstaví aj Adriana Antalová (harfa), Andrea Bálešová (klavír) a dirigent Lukáš Kunst.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM