Rastislav Búgel Krimi

Bitka pred nitrianskym barom: Exministra zaujíma, či medzi útočníkmi nebol profesionálny hasič!

Kauzu bitky pred nitrianskym barom si kompetentní pohadzujú ako horúci zemiak. Podpredseda SaS a bývalý minister Ľubomír Galko sa na podrobnosti bude pýtať priamo terajšieho šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka.

Ilustračný obrázok k článku Bitka pred nitrianskym barom: Exministra zaujíma, či medzi útočníkmi nebol profesionálny hasič!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podpredsedu SaS Ľubomíra Galka zaujíma, či medzi útočníkmi pred nitrianskym barom nebol aj profesionálny hasič. Galko sa na to bude pýtať v utorok na mimoriadnom rokovaní parlamentného brannobezpečnos­tného výboru ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

„Budem sa pýtať na informácie, ktoré prenikajú na verejnosť, že niektorí z účastníkov bitky patria k hasičom, teda príslušníkom ozbrojených zborov a či toto nie je dôvod, prečo polícia nekonala,“ povedal Galko. O zvolanie rokovania výboru požiadali opoziční poslanci po zverejnení videa z útoku.

„Za to, že polícia nekonala niekoľko mesiacov, rozhýbala sa až potom, ako bol prípad zmedializovaný, nesie politickú zodpovednosť minister vnútra Robert Kaliňák. Všetky jeho doterajšie vysvetlenia, že polícia chcela len čakať a zisťovať ďalšie skutočnosti, aby mohli byť títo vagabundi obvinení z ťažších trestných činov, sú len výhovorkami. Takíto ľudia mali byť do 24 hodín zadržaní a okamžite obvinení,“ zdôraznil Galko.

Opozícia sa bude podľa Galka na rokovaní výboru pýtať Kaliňáka, prečo polícia v tak závažnom prípade nekonala, hoci mala k dispozícii kvalitný kamerový záznam, aký nemáva hocikedy. Galka zaujíma aj vyvodenie zodpovednosti. „Tento prípad je len špička ľadovca. Takýchto prípadov je obrovské množstvo. Násilie sa rozmáha po celej republike. Nemôžeme akceptovať, aby médiá robili prácu za policajtov,“ uviedol Galko.

Tu si pozrite ďalšie informácie o útokoch na nitriansky bar spolu s mrazivým videom!

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM