Kultúra

Biskup Judák požehnal koledníkov z celého Slovenska: 600 ľudí bude koledovať počas Vianoc

Koledníci Dobrej noviny z viac ako 40 farností Nitrianskej diecézy sa stretli v nedeľu 16. decembra v Bazilike svätého Emeráma na Nitrianskom hrade.

Ilustračný obrázok k článku Biskup Judák požehnal koledníkov z celého Slovenska: 600 ľudí bude koledovať počas Vianoc
Zdroj: TASR

Svätú omšu v ich spoločenstve celebroval nitriansky biskup Viliam Judák, ktorý 600 koledníkov požehnal pre koledovanie počas nastávajúcich Vianoc, informoval hovorca Nitrianskeho biskupstva Miroslav Lyko.

Biskup vo svojej homílii ocenil ochotu koledníkov prinášať ľuďom do ich domovov radostnú novinu o narodení Spasiteľa, vďaka ktorej pomôžu aj svojim rovesníkom v Afrike. Výťažok z Dobrej noviny podporí rozvojové projekty pre ľudí v núdzi v Ugande, Etiópii, Kamerune, Južnom Sudáne, Keni, Rwande a Tanzánii.

Koledovanie detí pod názvom Dobrá novina sa na Slovensku po prvý raz uskutočnilo pred Vianocami v roku 1995. Odvtedy sa s mottom „Podajme ruku deťom“ vydávajú vo vianočnom období skupinky detí a mladých ľudí ohlasovať zvesť o narodení Ježiša Krista v mestách a dedinách na celom Slovensku. Cieľom koledníckej zbierky Dobrá novina je okrem duchovného rozmeru aj získavanie finančných prostriedkov na rozvojové projekty v afrických krajinách.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM