Rastislav Búgel Rôzne

Bezpečný Valentín v Nitre: Dobrovoľníci budú v podnikoch rozdávať prezervatívy!

Informačné letáky o pohlavných chorobách a prezervatívy budú od 12. do 14. februára roznášať pracovníci a dobrovoľníci združenia STORM. Tieto aktivity sú súčasťou každoročnej preventívnej akcie, ktorá dostala názov Bezpečný Valentín.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečný Valentín v Nitre: Dobrovoľníci budú v podnikoch rozdávať prezervatívy!
Foto: Eva Viestová

Aj tento rok bude podujatie zamerané na prevenciu nákazy pohlavne prenosných ochorení, ako je AIDS, chlamídiové infekcie, kvapavka, syfilis a ďalšie.

Vlepený prezervatív

Ľudia zo združenia STORM budú počas troch večerov navštevovať bary, diskotéky a kaviarne v mestách Nitra, Sereď a Trnava. „Ponúkaný leták bude obsahovať základné informácie o formách nákazy, prejavoch, možnostiach prevencie a liečby jednotlivých ochorení. Zároveň v ňom bude vlepený prezervatív ako jedna z najbežnejších alternatív ochrany pri pohlavnom styku,“ informovala Andrea Hugáňová zo združenia STORM, ktoré sa venuje osvetovým činnostiam pre širokú verejnosť.

Ochrana verejného zdravia

Takýmto podujatím je napríklad Sviečkový pochod v rámci boja proti AIDS alebo boj proti obchodovaniu s ľuďmi. „STORM okrem toho rozvíja aj programy ochrany verejného zdravia s cieľovými skupinami užívateľov drog a osôb pracujúcich v sexbiznise, ale aj programy práce s neorganizovanými skupinami detí a mládeže či študentov na školách,“ dodáva Hugáňová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM