Krimi

Bezpečnosť v meste: K najrizikovejším lokalitám patria Dražovce a Krškany

Z hľadiska bezpečnosti boli vlani najproblémovejšími lokalitami v Nitre mestské časti Dražovce a Horné a Dolné Krškany.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnosť v meste: K najrizikovejším lokalitám  patria Dražovce a Krškany
Zdroj: Rastislav Búgel

Vyplýva to zo správy mestskej polície (MsP), o ktorej rokovalo zastupiteľstvo na svojom júnovom rokovaní.

V lokalite Dražovce sa podľa MsP neustále opakujú problémy s rómskym etnikom.

„Šlo predovšetkým o narúšanie susedských vzťahov, neustále obťažovanie občanov maloletými Rómami či krikom. Vyvstala tu potreba pravidelných kontrol hliadkami polície. V miestnom kultúrnom dome bol zriadený okrsok,“ informovala MsP.

Aj v Krškanoch

S podobnými ťažkosťami zápasí aj mestská časť Horné a Dolné Krškany, kde sa podľa MsP k problémovej časti miestnej rómskej komunity pridali aj nepríjemnosti s ubytovanými cudzincami.

„Príslušníci MsP tu hliadkujú v dvoch zmenách. Ich činnosť je zameraná hlavne na riešenie narúšania občianskeho spolunažívania, kontrolu dodržiavania verejného poriadku i dopravných predpisov,“ konštatuje sa v správe MsP.

Viac menších problémov

Nitriansky primátor Marek Hattas v tejto súvislosti pripomenul, že Nitra musí riešiť aj ďalšie bezpečnostné problémy, ktoré súvisia napríklad s nočným životom v meste, predovšetkým na Mostnej ulici s vysokou koncentráciou nočných podnikov a barov.

„Riešime však aj rôzne drobné chuligánstvo a vyrovnávame sa aj so závažnou kriminalitou, ktorú rieši štátna polícia. V súčasnosti nemáme konkrétny problém, ktorý by nám výrazne vyskakoval zo štatistík, skôr viacej menších. Tak ako iné krajské mestá, aj my máme svoje vlastné ťažkosti, na ktoré sa zameriavame. Zasadá k nim každý mesiac bezpečnostná rada, kde sa zaoberáme ich riešením,“ dodal primátor.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM