Monika Földešiová Krimi

Bezdomovec môže získať na dva roky strechu nad hlavou vo väzení

Bezdomovec chcel okradnúť farára priamo na Farskom úrade v Šali. Farár si však zlodeja všimol, zamkol ho v budove fary a privolal policajtov.

Poverený príslušník obvinil bezdomovca z prečinu porušovania domovej slobody, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na dva roky. Obvinený je v cele policajného zaistenia a bol spracovaný návr na jeho väzobné stíhanie, informovala hovorkyňa Krajského riaidteľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.
Farár si v nedeľu 6. februára podvečer vybavoval agendu v pracovni Farského úradu Šaľa. Z chodby začul šramot, preto vyšiel z pracovne. Na chodbe uvidel siluetu postavy. „V prvom momente si myslel, že je to jeho kolega kaplán. Neskôr však zbadal, že návštevníkom je jedna z jeho ovečiek, ktorá farnosť navštevovala. Bezdomovcovi Vojtechovi farár vždy prispel na živobytie nejakým eurom,“ opísala priebeh udalosti Bruchterová. Kňaza prekvapilo, keď na skrinke pod vešiakom, kde mal zavesený kabát, uvidel porozhadzované svoje osobné doklady a bankomatové karty. "Duchaprítomne priskočil ku vchodovým dverám a zamkol ich. Telefonicky zavolal policajtov, až do ich príchodu čakal vo vnútri spolu s neželaným návštevníkom. Policajti dorazili na miesto do troch minút, muža predviedli na políciu. Bezdomovec nafúkal 1,88 promile alkoholu, zapieral, že chcel kradnúť, uviedla Bruchterová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM