Futbal

Bez práce dlho neostal: Tréner Geri si po odchode z Nitry našiel nový klub

Tréner Gergély Geri sa vo svete nestratí. Svedčí o tom aj fakt, že už krátko po odchode z Nitry si našiel nový klub.

Ilustračný obrázok k článku Bez práce dlho neostal: Tréner Geri si po odchode z Nitry našiel nový klub
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Slovenský futbalový tréner Gergély Geri po odchode z lavičky Nitry zamieril do najvyššej maďarskej súťaže. Štyridsaťtriročný kouč sa dohodol na spolupráci s klubom Diósgyőr VTK, v ktorom nahradil na poste Tamása Feczkóa.

„Je to pre mňa obrovská výzva, keďže Diósgyőr je klub s bohatou históriou. Nerád rozprávam zbytočne, ale jednu vec môžem sľúbiť – tvrdú prácu. Urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní. Mám zmapovaný káder, videl som niekoľko zápasov, ale osobný kontakt s hráčmi je dôležitejší, preto sa už teším na prvý tréning. Pri mojej práci bude pomáhať Richárd Rubint,“ povedal pre klubový web Geri.

„Tréner Feczkó začal s mužstvom sezónu dobre, ale po jarnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu sa už výsledky zhoršovali. Je mi to úprimne ľúto, ale nemali sme inú možnosť, iba zmeniť trénera. Tamásovi Feczkóovi prajem všetko dobré. Prácu trénera Geriho sme už istý čas sledovali, je to mladý tréner, ktorý určite prinesie do Diósgyőru novú mentalitu,“ komentoval výmenu na trénerskom poste športový riaditeľ klubu Miklós Benczés.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Geri ako hráč pôsobil v Rimavskej Sobote, Michalovciach, Humennom a na krátko si zahral aj v maďarskej Nyíregyháze. Profesionálnu kariéru ukončil vo veku 36 rokov a dal sa na trénerskú dráhu. V decembri 2019 sa stal trénerom Nitry, kde pôsobil až do konca novembra tohto roka, keď na vlastnú žiadosť ukončil svoje pôsobenie.

Mužstvo Diósgyőru figuruje po trinástich kolách na predposlednom jedenástom mieste OTP Bank ligy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM