Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalová Nitra pokračuje do novej sezóny: Káder sa takmer nezmenil

Basketbalový klub MBK SPU Nitra pokračuje v Eurovia Slovenskej basketbalovej lige bez výraznejších zmien v kádri. Informáciu priniesol oficiálny ligový web.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalová Nitra pokračuje do novej sezóny: Káder sa takmer nezmenil
Foto: Rastislav Búgel

Pod taktovkou trénera a zároveň generálneho manažéra klubu Petra Semana pokračuje aj naďalej až deviatka hráčov – Adam Samek, Juraj Šimončík, Lukáš Bukovič, Jakub Novysedlák, Tomáš Pánis, Marian Kysela, Adam Štefek a Ladislav Stojanov. „Môžem povedať, že do novej sezóny nepočítame s dvojicou Patrik Petrovský a Tomáš Ábel. Vyhrať do nižšej súťaže posielame Pavla Teplana, ktorý však bude s nami trénovať,“ povedal o odchodoch Seman.

Počas letnej prípravy doplní tím štvorica až pätica juniorov z mládežníckeho klubu BKM SPU Nitra, ktorá sa pobije o miesto na súpiske. Zatiaľ jedinou potvrdenou posilou je Dominik Bisaha, ktorý podobne ako ostatní hráči nitrianskeho tímu bude študovať na jednej z univerzít v meste pod Zoborom.

Otvorený je návrat legionárskeho dua Filip Pejovic a Filip Simič, ktoré pôsobilo v Nitre v predchádzajúcej sezóne. „Sme s nimi v kontakte, všetko však záleží od rozpočtu, ktorý v týchto dňoch skladáme. O ich služby máme záujem,“ prezradil tréner Nitry.

Jednou z letných priorít Nitranov je posilnenie realizačného tímu, kde však bude rozhodujúci konečný rozpočet na sezónu 2016/2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM