Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalistom sa nedarí: Vysoká prehra ich čakala aj v Košiciach

Počas 24. kola SBL cestovali nitrianski basketbalisti na východ. Z Košíc si napokon odniesli poriadnu nakladačku.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistom sa nedarí: Vysoká prehra ich čakala aj v Košiciach
Zdroj: TASR

Ďalšia stovka padla do nitrianskeho koša. Basketbalisti cestovali počas predohrávky 24. kola najvyššej slovenskej súťaže na palubovku Košíc.

Domáci sa vedenia ujali už v začiatku stretnutia a nehodlali sa ho postiť. Nitra sa o tom presviedčala počas každej minúty zápasu. Na nitrianskej strane nechýbali výrazne zaváhania v obrane, čo Košice dokázali využiť. Nitra si tak aj v metropole východu pripísala ďalšiu vysokú prehru.

KB Košice – MBK SPU Nitra 109:68 (23:16, 28:14, 24:21, 34:17)

Štefan Svitek (tréner Košíc): „Dúfam, že sa ľudia bavili. Výsledok je pekný a pre nás je dôležité, že priestor dostala celá lavička. Zahrali si aj chlapci, ktorí inokedy nehrávajú a všetci sa vyhrali do sýtosti. Som spokojný s výsledkom i výkonom. Každý z našich hráčov odviedol dobrú prácu."

Maurizio Galata (hráč Košíc): „Snažili sme sa hrať uvoľnene, pretože naposledy sme hrali doma proti Nitre kŕčovito a zbytočne sme ich nechali dotiahnuť sa. Trochu lepšie to mohlo byť v obrane, ale inak sme spokojní. Potrebovali sme si po ťažších zápasoch trochu spraviť radosť a myslím si, že to sa nám podarilo."

Peter Seman (tréner Nitry): „Neviem či je to karma, ale každý kto proti nám vystrelí, strelí kôš. Musíme sa s tým zmieriť, ale je to predpokladateľné vzhľadom na naše podkošové problémy. Zranil sa nám kľúčový podkošový hráč, a sme tak odkázaní na obvodovú hru. Hráme jednostranne a pre súperov sme tak ľahko čitateľní. V tom by som hľadal príčiny posledných vysokých prehier."

Ladislav Stojanov (hráč Nitry): „Predstavovali sme si to úplne inak. Chceli sme odčiniť posledný debakel s Komárnom, ale chýba nám jediný vysoký hráč Štefek a súper nás jednoznačne preskákal. Prvý polčas sme ešte premenili nejaké strely, a tak sme sa držali, v druhom im ale padlo prakticky všetko a výsledkom je takýto debakel. Liga sa vyselektovala na prvú päťku a zvyšok a nebudem klamať, my sa musíme sústrediť hlavne na zápasy proti Karlovke, Svitu a súperom z našich poschodí tabuľky."

Pozrite si fotografie zo zápasu v priloženej galérii!

FOTO: KB TU Košice - MBK SPU Nitra
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM