Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti stále na vrchných priečkach: Poradili si aj s Komárnom

Nitrianski basketbalisti sa v stredu stretli na domácej palubovke s dobre hrajúcim Komárnom. Ani kvalitný súper nezastavil rozbehnutú Nitru.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti stále na vrchných priečkach: Poradili si aj s Komárnom
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski basketbalisti sa po novom roku odvďačujú fanúšikom sériou víťazných zápasov, ktorú nedokázal prerušiť ani Inter. Nitra hostila na domácej palubovke Komárno. Úvod 26. kola basketbalovej extraligy patril domácim hráčom. Nitrania sa poľahky dostali do vedenia o viac ako desať bodov. Do konca prvej desaťminútovky však zabrali aj hostia (22:22).V druhej štvrtine pokračovalo Komárno v zodpovednej hre, Nitra začala vytvárať väčšie množstvo chýb, čo súper trestal (42:51).

Až v závere

Urbanovi zverenci v začiatku druhého polčasu zlepšili obrannú hru a zagresívnili herný prejav. Zmenený obraz hry postupne prinášal ovocie. Nitra postupne dorovnala a napokon aj otočila priebežný stav (67:63). V poslednej štvrtine sa už hralo systémom kto z koho. Viac herného šťastia mali domáci basketbalisti, ktorí si za stavu 95:87 pripísali ďalšie víťazstvo do svojej novoročnej série.

EDYMAX SPU Nitra – MBK Rieker Com Therm Komárno 95:87 (42:51)

Foto: Rastislav Búgel

EDYMAX SPU Nitra - MBK Komárno
32
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM