Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti sa pripravujú na novú sezónu: Tieto zmeny nastali pri skladaní kádra

Nitriansky basketbalový tím prežíva ťažké obdobie. Do najvyššej súťaže sa dostal až na poslednú chvíľu. Prišli aj zmeny v zostave.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti sa pripravujú na novú sezónu: Tieto zmeny nastali pri skladaní kádra
Foto: Rastislav Búgel

Posledné obdobie patrilo v nitrianskom basketbalovom klube skladaniu zostavy, s ktorou sa tím predstaví v nadchádzajúcej extraligovej sezóne 2014/2015.

Ako informoval nitriansky basketbalový klub, s tímom už ďalej nepokračuje Dominik Bisaha a Martin Vašš. Zásadnou zmenou je aj rozhodnutie o ďalšom neúčinkovaní skúseného Branislava Tomeka. „Podľa jeho slov sa necíti dostatočne fyzicky pripravený na zápasovú záťaž a tak sa rozhodol menežment klubu nedržať mu miesto na súpiske,“ informuje klub.

Do tímu však prišiel nový podkošový hráč. Stal sa ním Justin Ward, ktorý prišiel spoza oceánu. Čoskoro 23-ročný mladík má za sebou niekoľko úspechov s tímom Lakeland College, kde pôsobil štyri sezóny. „Justin je mimo iného solídnym trojkovým strelcom, v sezóne 2013/2014 bola jeho úspešnosť takmer 34%,“ informuje klub spod Zobora.

Poslednou novou tvárou v tíme je český rodák Luboš Moravec. V posledných štyroch sezónach hral za Tuři Svitavy. Bol členom českej reprezentácie do 18 a neskôr do 20 rokov. "Vo svojom poslednom ročníku za Svitavy dosahoval v stretnutiach v priemere 6.0 bodov, 1.7 doskokov a 2.6 asistencií,“ informuje MBK SPU Nitra.

Konečná súpiska Nitry:

  • Tomáš Ábel, Lukáš Bukovič, Juraj Jánošík, Marian Kysela, Luboš Moravec, Jakub Novysedlák, Patrik Petrovský, Adam Samek, Adam Štefek, Juraj Šimončík, Pavol Teplan, Roman Vido, Justin Ward.

Foto: ilustračné

Nová posila v drese Nitry
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM