Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti posilňujú svoje rady: Pribudol americký rozohrávač Patrick Sparks

Nitriansky basketbalový klub priniesol zaujímavú posilu. Stal sa ňou skúsený americký rozohrávač Patrick Sparks. V minulosti hrával so súčasnými hráčmi NBA.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti posilňujú svoje rady: Pribudol americký rozohrávač Patrick Sparks
Foto: Rastislav Búgel

Informáciu o novej posile priniesol oficiálny webový portál BK Nitra. Skúsený 29-ročný rozohrávač Patrick Sparks odštartoval svoju basketbalovú kariéru na Univerzity of Kentucky. Práve tu sa stretol s množstvom súčasných hviezd najprestížnejšej basketbalovej ligy sveta (Rajon Rondo, Joe Crawford, Keith Bogans…). Patrick Sparks tu patril medzi najlepších hráčov tímu Kentucky Wildcats.

Európska kariéra

Po ukončení svojich študijných povinností na univerzite Patrick vycestoval do Európy. V súčasnosti je známy po celom starom kontinente. Hrával v najvyššej lige v Rusku, Portugalsku, Nemecku, Grécku a Ukrajine. Najdlhšie pôsobil práve v ukrajinskom tíme Odessy a Hoverly Ivano-Frankivsk. Práve v prebiehajúcej sezóne mu tam bol spoluhráčom aj niekdajší hráč spod Zobora Eugene Lawrence.

Kvalitný rozohrávač

Sparks nastúpil v tomto roku v 13 zápasoch a uhral priemer 7,7 bodu, 3,5 asistencie, 3,4 doskoku a 1,5 zisku na zápas. Nitrania sa tak môžu spoľahnúť na skúseného rozohrávača s kvalitnou streľbou, ktorý by sa tak mal stať vítanou oporou nitrianskych basketbalových ra­dov.

Nitra24.sk/ bknitra

Foto: court-side.com

Patrick Sparks
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM