Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti po dráme zdolali Karlovku: V tabuľke poskočili o miesto vyššie!

Nitrianskym basketbalistom sa podarilo zvíťaziť v štvrtom zápase tejto sezóny. Na domácej palubovke ukoristili skalp Karlovky Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti po dráme zdolali Karlovku: V tabuľke poskočili o miesto vyššie!
Foto: Rastislav Búgel

Do zápasu lepšie vstúpili nitrianski hráči, keď tréner súpera už po niekoľkých minútach siahol po oddychovom čase, ktorý jeho zverencom pridal vietor do plachiet a náskok Nitry nielen skorigovali, ale aj otočili vo svoj prospech (12:13).

V druhej štvrtine sa Nitrania rozhodli pre trojkovú streľbu a táto taktika zabrala na jednotku. Od súpera sa postupne odpútali a až do polčasovej prestávky si udržali vedenie v pomere 37:30.

Aj tretie dejstvo prinieslo pomerne vyrovnanú hru. Diváci v nitrianskej Mestskej hale však videli enormnú snahu domáceho celku o udržanie vedenia. To sa im aj podarilo, keď do poslednej časti zápasu vstupovali s desaťbodovým vedením (62:52).

V poslednej štvrtine začala Karlovka hrýzť nadmieru. Hostia postupne stav vyrovnali a dokonca sa ujali vedenia. Ladislav Stojanov si v posledných 5 minútach pripísal desať bodov, čím Nitru priblížil k vytúženému cieľu. Tri sekundy pred koncom premenil trestný hod Novysedlák a poslal Nitru do vedenia 79:77. Hostia si ešte zobrali oddychový čas a pokúsili sa zvrátiť nepriaznivý stav, no neúspešne. Basketbalistom spod Zobora tak po víťazstve nad Karlovkou patrí priebežné siedme miesto.

MBK SPU Nitra – VŠEMvs Karlovka Bratislava 79:77 (37:30)

Filip Pejovič (hráč Nitry): „Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Predtým sme v Karlovke stratili vyše dvadsať bodové vedenie a to sme v dnešnom zápase už nechceli. Bola to vyrovnaná hra, ktorú sme v závere zvládli a dotiahli do víťazného konca. Som rád, že sa mi darilo znova aj strelecky. " Filip Lehman (hráč Karlovky): "Stretnutie sme začali veľmi zle. Nepristupovali sme k útočníkom a z toho mali Nitrania ľahké strely, ktoré premieňali. V tretej štvrtine sa na našej strane zlepšila obrana a vyrovnali sme skóre. V závere rozhodli chyby v našej obrane.“

Peter Seman (tréner Nitry): „Bol to dramatický zápas, ktorý mal aj určitú basketbalovú kvalitu. Z našej strany to bolo vydreté víťazstvo. Skomplikovali sme si to sami, pretože sme viedli o 13 bodov. Zasa prišla nekoncentrovanosť. Podcenili sme nájazd, získanú loptu sme hodili súperovi do rúk, ten z toho hneď skóroval. Zbytočne sme si zdramatizovali zápas, ktorý sme mohli v pohode vyhrať.“

Milan Černický (tréner Karlovky): „Myslím, že vzhľadom na zostavy oboch tímov sme videli dobrý zápas. Keby sme v závere premenili trojku, vyhrali by sme my. Domáci dali 15 trojok, my sme zasa boli lepší v doskoku a preto to bolo vyrovnané.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Nitrianski basketbalisti pridali štvrté víťazstvo
21
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM