Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti odohrajú šesť prípravných zápasov

Nitrianski basketbalisti sa pod kondičnou prípravou trénera Ľubomíra Urbana a jeho realizačného tímu postupne pripravujú na novú sezónu. Po náročných tréningoch sa dostáva k slovu aj basketbal. Vedenie sa dohodlo na prípravných zápasoch, ktoré majú p

Zápasová príprava sa začne už túto sobotu o 11:00, kedy je na programe zápas s nováčikom českej Mattoni NBL ligy tímom BK Lions Jindřichův Hradec. Do Mattoni NBL ligy sa prebojovali po úspešnej baráži, v ktorej porazili v dvojzápase tím z Plzne. Káder tímu je zložený výhradne z českých hráčov, basketbalový divák môže poznať meno Tomáša Vošlajera, ktorý v minulej sezóne obliekal dres majstrovskej Prievidze.

Po tomto zápase bude dvojtýždňová pauza, po ktorej sa dočkáme dvojzápasu s ďalším českým tímom, ktorý pôsobí v Mattoni NBL lige, tentokrát to bude tím Tuři Svitavy. V minulej sezóne sa Svitavy umiestnili na 9. mieste, neskôr vypadli proti Leviciam v boji o štvrťfinálové miesto. Aj tu môže nájsť divák jedno známe meno, a tým je Pawel Mroz, ktorý pôsobil v minulosti v Spišskej Novej Vsi. Zápasy so Svitavami sú na pláne 15.9. (sobota) o 18:00 a 16.9. (nedeľa) o 11:00.

So Svitami sa stretnú ešte hráči Nitry v záverečnej fáze prípravy, a to účasťou na výborne obsadenom medzinárodnom turnaji, ktorý sa uskutoční práve vo Svitávach v termíne od 21.9. do 23.9. Počas troch dní sa stretnú s tímami Jeny, Svitáv a Klosterneuburgom. Prvý zápas je na pláne 21.9. o 15:00 proti účastníkovi druhej najvyššej nemeckej súťaže (tzv. Pro A) ligy tímu Science City Jena. Jena sa umiestnila v uplynulej sezóne na 8. mieste a jej káder je zložený z legionárov a domácich hráčov. Nasledujúci deň si o 20:00 zmerajú Nitrania sily so Svitavami. A v záverečný deň o 11:00 je na programe zápas s majstrom rakúskej Bundesliga A ligy, tímom Xion Dukes Klosterneuberg. Klosterneuberg príde na turnaj už s uzavretým kádrom, v ktorom sa vo väčšej miere nachádzajú rakúski hráči, avšak nájdeme tu aj dosť hráčov z Ameriky alebo Bosny a Hercegoviny.

[blockquote]Prí­prava Nitry bude mimoriadne pestrá, vstupné na domáce zápasy Nitry bude dobrovoľné (t.j. môžete podporiť svoj klub ľubovoľnou čiastkou). Tešíme sa na vás a dúfame, že prídete čo v najväčšom množstve podporiť tím Nitry[/blockquote].

**Program prípravných zápasov: ** 01.09.2012 BK Bemaco SPU Nitra – BK Lions Jindřichův Hradec (Mestská Hala, 11:00) 15.09.2012 BK Bemaco SPU Nitra – Tuři Svitavy (Mestská Hala, 18:00) 16.09.2012 BK Bemaco SPU Nitra – Tuři Svitavy (Mestská Hala, 11:00) 21.09.2012 BK Bemaco SPU Nitra – Science City Jena (Športová hala Na Střelnici, 15:00) 22.09.2012 Tuři Svitavy – BK Bemaco SPU Nitra (Športová hala Na Střelnici, 20:00) 23.09.2012 BK Bemaco SPU Nitra – Xion Dukes Klosterneuberg (Športová hala Na Střelnici, 11:00)

Nitra24.sk/bknitra

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM