Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti nestačili na vicemajstra: Prievidza nadelila Nitre stovku

Deviate kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo pod Zobor kvalitné družstvo z Prievidze. Vicemajster nitrianskych mladíkov vôbec nešetril.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti nestačili na vicemajstra: Prievidza nadelila Nitre stovku
Foto: Rastislav Búgel

Hostia neprišli naladení v tréningovom tempe a na palubovke to bolo jasne vidieť už od prvej minúty zápasu. Hostia sa hneď v úvode dostali do vedenia a postupne si vypracovali dostatočný náskok (18:34). Prievidza pokračovala v dobrej hre aj v druhej štvrtine a po polčase tak hostia vyhrávali presvedčivo 30:53.

Najväčší rozdiel v hre bol badateľný v tretej štvrtine ligového stretnutia. Zverenci trénera Semana nedokázali nájsť úspešný recept a predposlednú časť hry prehrali vysoko 7:28. V poslednom dejstve sa zápas len dohrával. Hostia mali pohodlný náskok, ktorý si priebežne udržiavali. Hostia sa blížili k stovkovej hranici, ktorú napokon aj sedem sekúnd pred koncom duelu prekonali.

MBK SPU Nitra – BC Prievidza 54:101 (18:34, 12:19, 7:28, 17:20)

Peter Seman (tréner Nitry): „Prehrali sme o 50 bodov a nie je príliš čo hodnotiť. Kvalita bola jednoznačne na strane súpera. Dostali sme lekciu a myslím si, že pred druhou štvrtinou základnej časti nám to môže len pomôcť. Dnes nám Prievidza ukázala, kde teraz sme, a k tomu, kde by sme sa mali dostať, je ešte ďaleká cesta.“

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): „Nitra v priebehu tejto sezóny ukázala, že je stále na dosah, že stále jej chýbala jedna štvrtina, aby už začala vyhrávať. To bola pre nás motivácia, aby sme dnes prišli a odohrali kvalitný zápas. Zahrali sme slušne v obrane a to nám dalo veľa sily a sebaistoty v útoku.“

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: MBK SPU Nitra - BC Prievidza
32
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM