Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti konečne vyhrali pred domácim publikom: Rozhodol kôš v poslednej sekunde!

Dvanáste kolo najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže prinieslo obrovskú radosť pod Zoborom. Zverencom trénera Semana sa podarilo zdolať súpera pred domácim publikom.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti konečne vyhrali pred domácim publikom: Rozhodol kôš v poslednej sekunde!
Foto: Rastislav Búgel

Dvanáste kolo najvyššej slovenskej mužskej basketbalovej súťaže prinieslo do nitrianskej Mestskej haly súboj dvoch celkov zo suterénu tabuľky. O to dôležitejšie bolo prípadné víťazstvo. Diváci si užili poriadne dramatické chvíle, ktoré vyvrcholili prvým domácim víťazstvom v aktuálnom ligovom ročníku.

Nitra sa síce ujala vedenia, no hráči Svitu postupne odpovedali a do konca prvej štvrtiny dokázali výsledok otočiť (15:22). V druhom dejstve sa síce domáci basketbalisti snažili o hru, ktorá by im priniesla zvrat v zápase, no druhú desaťminútovku prehrali v pomere 18:22 a súper tak odskočil už na jedenásť bodov (33:44).

Zverenci trénera Semana však zavelili na obrat po polčasovej prestávke. V tretej štvrtine súpera takmer k ničomu nepustili, zvíťazili v nej 17:9 a náskok podtatrancov stiahli len na tri body (50:53). Skvelá hra Nitry pokračovala aj v poslednom dejstve. Mladí basketbalisti dorovnali a zo Svitom sa striedali vo vedení o dva-tri body. V poslednej sekunde sa za vyrovnaného stavu dostal do dobrej pozície krídelník Filip Pejovič a dvoma bodmi rozhodol o prvom domácom víťazstve Nitry.

MBK SPU Nitra – Iskra Svit 66:64 (15:22,18:22,­17:9,16:11)

Ladislav Stojanov (hráč Nitry): „Po vyhratom zápase sa ľahko hodnotí, len musíme podotknúť, že v prvom polčase sme chybili. Boli sme deraví v obrane a nevedeli sme zakončiť útoky. Potom sme si však v šatni povedali ako musíme nastúpiť do druhého polčasu. Tie pokyny sme dodržali. V tretej štvrtine nám začali padať strely. Možno sme mali aj kúsok šťastia, ale je to víťazstvo a dôležité body.“

Peter Seman (tréner Nitry): „Na poslednú chvíľu sme sa rozhodli, že dáme na ihrisko troch vysokých hráčov, ktorí v útoku nikdy nehrali spolu. Takže v útoku nám to aj trošku viazlo, ale zasa sme výborne bránili, vyvíjali tlak na strelcov súpera. Svit mal veľa otvorených striel, ale nedával ich, čo nám pomáhalo. Na druhej strane, hráči Svitu boli pod tlakom, naši hráči odviedli v obrane veľmi dobrú prácu. Vyplatilo sa nám to, takže sme šťastní.“

Roman Findura (hráč Svitu): „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre a koncentrovane. Skóre sme natiahli na rozdiel jedenástich bodov. Pred druhým polčasom sme si povedali, že si musíme dať pozor, lebo sme vedeli, že Nitra sa vie v tejto časti hry dostať do zápasu.Bohužiaľ stalo sa to, čo sme očakávali. Dostali sme nejaké trojky a už sa to vlieklo. Dostali sme sa do kŕču a nevedeli sme skórovať. V závere rozhodla šťastná strela o našej prehre.

Rudolf Jugo (tréner Svitu): „Stratili sme zápas, ktorý sme mali vo svojich rukách. Môžem iba poblahoželať Nitra k víťazstvu. Stratili sme kontrolu nad zápasom. Opäť sme demonštrovali, že nedokážeme kontrolovať zápas po celých 40 minút.“

Tabuľka SBL:

Poradie Tím Výhra-prehra Body
1. Košice 8–3 19
2. Prievidza 8–2 18
3. Komárno 8–2 18
4. Levice 7–4 18
5. Inter 7–3 17
6. Karlovka 4–6 14
7. Svit 3–8 14
8. Nitra 2–9 13
9. Sišský Nová Ves 0–10 10

Foto: Rastislav Búgel

Basketbalisti konečne bodovali pred domácim publikom: Rozhodol kôš v poslednej s
37
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM