Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalisti idú do novej sezóny s mladým kádrom: Agresivita a bojovnosť by mali byť lákadlom

Nitriansky basketbalový klub BK SPU Nitra zorganizoval tesne pred začiatkom nového súťažného ročníka tlačovú konferenciu. Prezentované boli zámery s omladeným kádrom.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti idú do novej sezóny s mladým kádrom: Agresivita a bojovnosť by mali byť lákadlom
Foto: Rastislav Búgel

Nitriansky basketbalový klub zažíval v poslednej dobe turbulentné obdobie. Všetko napokon dobre dopadlo a Nitra z extraligovej mapy nezmizne. Tlačovej konferencie dva dni pred začiatkom nového súťažného ročníka sa zúčastnil tréner tímu Ľubomír Urban, prezident klubu Stanislav Michalík, kapitán tímu Roman Vido a generálny manažér Peter Seman.

„Máme nejakých osem, alebo deväť vysokoškolákov s tým, že tam máme troch profesionálnych hráčov,“ priblížil základnú zostavu Peter Seman, generálny manažér BK SPU Nitra. Ako prezradil tréner Ľubomír Urban, konečné umiestnenie v nadchádzajúcej sezóne považuje za druhoradé. Najväčším úspechom je podľa neho zachovanie extraligového basketbalu pod Zoborom.

Nitra nastúpi do extraligy s novým tímom, ktorý je mladý a neskúsený. Príprava začala 4.augusta a basketbalisti sa stretli s tímami z extraligy a prvej ligy. „Od začiatku sme vedeli, že sa budeme opierať aj o nejakých legionárov, ktorí by mali mladému mužstvu pomôcť svojimi skúsenosťami zvládnuť nároky extraligovej súťaže,“ povedal Urban.

Zároveň nezabudol vyzdvihnúť mladý tím. „Najmä posledný domáci zápas s Banskou Bystricou, bol hlavne v prvej štvrtine z našej strany excelentný. Keď tak môžem porovnávať, je u hráčov cítiť v motivácii a prístupe k tréningu, že šanca hrať extraligu je tu a je to obrovská šanca. Hráči sa k tomu postavili zodpovedne a do dnešného dňa sa nám pracovalo ďaleko lepšie ako v minulosti. Nikoho nebolo treba špeciálne motivovať a presviedčať. Sama ta šanca a možnosť hrať extraligu je tu,“ povedal tréner Urban.

Klub sa teší z dravosti a chuti mladých hráčov. Na tomto by chceli stavať aj divácky záujem. Ako povedali predstavitelia klubu na tlačovej konferencii, umenie tu netreba hľadať, no práve dravosť a bojovnosť by mali byť to, čo priláka divákov na tribúny. Tomu by mali pomôcť aj nové marketingové aktivity, ktoré vám priblížime v ďalšom článku.

Pozrite si fotografie a video z tlačovej konferencie!

Tlačová konferencia basketbalistov
1
Galéria
Tlačová konferencia basketbalistov
17
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM