Monika Földešiová Futbal

Barborík povedie nitrianske FC miesto Stachuru

Minimálne dočasným trénerom futbalistov FC Nitra sa stal Róbert Barborík, ktorý povedie mužstvo v poslednom kole jesennej sezóny Corgoň ligy 2011/2012 v Prešove. Cez zimnú prestávku sa vedenie pod Zoborom definitívne rozhodne, ako ďalej v otázke hlav

Barborík, ktorý v Nitre plní funkciu koordinátora mládežníckeho úseku, nahradí na poste hlavného trénera Cyrila Stachuru. Spoločne so Stachurom odišiel aj z funkcie asistenta Ladislav Trotkovič, pričom zmena v Nitre je piatou trénerskou rošádou v najvyššej slovenskej súťaži v tejto sezóne. Stachura vykonával funkciu trénera FC Nitra od 14. marca 2011, kedy prebral mužstvo po odvolanom predchodcovi Ivanovi Vrabcovi. Zostupom vážne ohrozený tím s prehľadom zachránil v CL, v ktorej obsadil ôsme miesto.
„Vedenie klubu zverilo Róbertovi Barboríkovi mandát viesť tréningový proces A mužstva v najbližšom období, ako aj funkciu hlavného trénera v poslednom majstrovskom stretnutí jesennej časti Corgoň ligy 2011/2012 v Prešove. Definitívnym obsadením trénerského postu pri A mužstve sa bude klub zaoberať počas zimnej súťažnej prestávky,“ uviedol pre TASR generálny manažér klubu Jozef Petráni.
Barborík sa narodil v roku 1968 v Nitre. Bývalý ligový futbalista pôsobil okrem Plastiky Nitra aj v maďarskom Pécsi a rakúskom Mödlingu. Po ukončení aktívnej činnosti odštartoval svoju trénerskú kariéru, viedol ČFK Nitra, viaceré úspešné mládežnícke družstvá FC Nitra, rezervný tím mužov FC Nitra, no a v uplynulej sezóne si vyskúšal aj zahraničné angažmán v českom Moste, kde viedol starší dorast. Pri A mužstve FC Nitra už krátko pôsobil, a to na sklonku jesene 2008/2009. Od leta pracuje ako koordinátor mládežníckeho úseku FC Nitra. Je držiteľom najvyššej trénerskej licencie EURO PRO.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM