Rastislav Búgel Rôzne

Azylový dom už mal mesiac stáť

Výstavba nového Azylového domu v Nitre mešká. Podľa pôvodných plánov už mal viac ako mesiac stáť. V súčasnosti je však jeho výstavba pozastavená.

Podľa slov primátora Jozefa Dvonča spôsobili meškanie stavebných prác problémy s ich dodávateľom. „Realizátor, ktorý vyhral súťaž, už od nástupu neustále od mesta požaduje podpisovanie dodatkov, ktoré by celkovú vysúťaženú sumu zvyšovali. Odmietame tieto dodatky podpisovať a sme toho názoru, že pokiaľ sú víťazmi súťaže, mali by stavbu dokončiť,“ uviedol Dvonč.

Stavebná firma si prevzala stavenisko vlani 6. septembra. Samotná výstavba mala podľa projektu trvať osem mesiacov.// „My sme im pomohli predĺžiť termín o štyri mesiace, do konca augusta. Mám ale obavu aj z tohto termínu. Ja osobne mám podozrenie, že firma nemá také stavebné kapacity, aby mohla tento problém doriešiť,“ //konštatoval primátor. Mesto sa podľa jeho slov bude musieť dostavbou Azylového domu intenzívne zaoberať, konkrétne riešenie však zatiaľ nemá. //„Aby sme mohli hľadať iného dodávateľa stavebných prác, museli by sme najskôr ukončiť vzťah s tým súčasným,“ //dodal.

Mesto Nitra sa rozhodlo vybudovať nový Azylový dom na Štúrovej ulici, pretože pôvodná budova už nevyhovovala príslušným normám. Projekt za takmer 1,1 milióna eur je financovaný zo štrukturálnych fondov Európskej únie. V novom azylovom dome chce magistrát zriadiť nízkoprahovú nocľaháreň a ubytovňu s kapacitou 100 lôžok. Fungovať tu má aj denné azylové centrum.

V Nitre nebude aquapark! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.137570_A­quapark-nebude!-Mesto-kafileriu-preda]Viac informácií TU![/link] Lanovka na Zobor sa stavať nebude! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.134014_Smo­la!-Slubena-lanovka-tak-skoro-nebude]Viac informácií v tomto lčánku![/link]

Nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM