Rastislav Búgel Kultúra

Autokino štartuje koncom júla: O filmoch budú rozhodovať diváci!

S vyše mesačným oneskorením začne v stredu 31. júla premietať v meste pod Zoborom autokino. Pôvodne malo začať fungovať už v júni a sprístupnené malo byť na parkovisku pred nitrianskym výstaviskom.

Ilustračný obrázok k článku Autokino štartuje koncom júla: O filmoch budú rozhodovať diváci!
Zdroj: Dnes24.sk

„Napriek úsiliu dohodnúť sa s vedením Agrokomplexu sa nám to nepodarilo, pretože ich požiadavky sa začali stupňovať a premietanie sa neustále odsúvalo. Napokon nám pomohla Slovenská poľnohospodárska univerzita, ktorá bola veľmi ústretová,“ konštatoval jeden z organizátorov projektu Matej Ruttkay ml.

Premietanie až do jesene

Autokino bude sprístupnené na parkovisku univerzity na Akademickej 8 pri cvičisku autoškoly. Kapacita parkoviska je porovnateľná s parkoviskom výstaviska. Ruttkay odhaduje, že premietanie navštívi denne 150 až 200 vozidiel, čo kapacita parkoviska bez problémov umožňuje. „Chceli by sme dosiahnuť mesačnú návštevnosť zhruba 10.000 divákov. Premietať budeme do jesene, kým nám to počasie umožní,“ potvrdil.

Na nafukovacej obrazovke

Premietanie sa bude začínať denne o 21,30 hodine. Vstupné do autokina bude dve eurá za auto. Keď auto zaparkuje na parkovisku, naladí si posádka na svojom autorádiu určenú frekvenciu. Špeciálna nafukovacia obrazovka s vlastnými kompresormi, ukotvená v zemi, má rozmery 10,4 krát 5,5 metra.

O filmoch rozhodnú diváci

Výber filmov bude čiastočne v réžii samotných návštevníkov. „Na facebooku im ponúkneme na výber filmy, za ktoré môžu hlasovať. Premietať budeme tie, ktoré získajú najviac hlasov,“ povedal Ruttkay. Počas prvého týždňa premietania sú pripravené filmy Projekt X, Vo štvorici po opici 2, Nezvratný osud 4, Kým si po nás príde a Nedotknuteľní.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM