Správy

Armáda vyvracia HOAX: Čo robila vojenská technika na vlakovej stanici v Nitre?

Vojenská technika na vlakovej stanici v Nitre vyvolala množstvo otázok. Kam naozaj smerovali armádne vozidlá objasnilo ministerstvo obrany.

Ilustračný obrázok k článku Armáda vyvracia HOAX: Čo robila vojenská technika na vlakovej stanici v Nitre?
Zdroj: Ministerstvo obrany SR

Sociálne siete zaplavila ďalšia konšpiračná teória. Tentokrát otázky vyvolala vojenská technika na vlakovej stanici v Nitre.

Niektorí sa totiž obávali, že armádne vozidlá môžu smerovať na Ukrajinu, ktorá je v konflikte s Ruskom. Ministerstvo obrany tieto domnienky zmietlo zo stola a označilo ich za dezinformácie.

„Počas uplynulého víkendu sa na sociálnych sieťach a v niektorých médiách objavili ,,zaručené,, informácie o tom, že železničný presun našej vojenskej techniky má smerovať na východ, prípadne priamo na Ukrajinu. Aj napriek tomu, že sprievodné fotografie našej techniky na železničnej stanici v Nitre z 15. apríla mohli byť reálne, ide o HOAX,“ uvádza ministerstvo obrany na sociálnej sieti.

Presun vojenskej techniky armáda nepopiera. Kam teda vozidlá smerovali?

„V skutočnosti išlo o štandardný vnútroštátny presun techniky slovenských ozbrojených síl, konkrétne protilietadlovej raketovej brigády z Nitry do Centra výcviku Lešť, kde bude v nasledujúcich týždňoch prebiehať riadne plánovaný sústredený výcvik,“ objasnil rezort obrany.

„Aj na tomto prípade je vidieť, ako sa z bežnej výcvikovej aktivity stane v priebehu pár hodín defiznformačná senzácia, ktorá môže vystrašiť našich občanov. Prosíme preto všetkých o opatrnosť a zodpovednosť – čomu na internete uveríte a z akých zdrojov čerpáte informácie“ dodáva ministerstvo obrany.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

❗NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH KOLUJE ĎALŠIA DEZINFO SENZÁCIA – POZOR NA HOAX TÝKAJÚCI SA PRESUNOV VOJENSKEJ TECHNIKY ❗ Počas...

Posted by Ministerstvo obrany Slovenskej republiky on Monday, April 19, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM